LED-skrivbordslampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Därför är LED-skrivbordslampor 1:a valet för arbetsrummet hemma och kontoret

  När ögonen svider och du börjar få huvudvärk när du arbetar vid skrivbordet behöver du oftast en skrivbordslampa. Känner du igen dig? Då ska du kanske välja en skrivbordslampa som kan underlätta arbetet lite för dig. Vårt tips: Se på moderna LED-skrivbordslampor.

  Hur många watt har en LED-skrivbordslampa?

  Det beror helt på lampan - och på belysningsteknikens kvalitet. Ljustekniken är visserligen LED hos nästan alla, men ljusutbytet, alltså hur många lumen du får ut av varje watt, skiljer sig åt för olika produkter. En bra LED-skrivbordslampa på 5 - 6 watt kan ge lika mycket ljus som en 60 watts glödlampa. Andra lampor på 10 watt har samma effekt som en 40 watts glödlampa. Men bortse från det: Alla LED-skrivbordslampor sparar energi.

  Men det är tydligt att det är mycket viktigare att veta hur klart en skrivbordslampa lyser. Och det mäter man i Lumen.

  Hur många Lumen bör en LED-skrivbordslampa ge?

  Redan 200 lumen mer vid skrivbordet kan utgöra skillnaden mellan att se dokumenten bra och överansträngda, rinnande, svidande ögon. Ännu bättre är 400 - 500 Lumen extra ljusstyrka.

  LED-skrivbordslampor på 400 lumen eller mer är ofta dimbara. Ljusstyrkan kan då lätt ställas in efter egna önskemål. Det är viktigt, även när en arbetsstund på kvällen blir till en natt fylld av arbete. Om ljuset blir för starkt kan du dimma ljusstyrkan.

  Dessutom: Inte ens en skrivbordslampa ersätter en god sömn!

  Hos Lamp24.se hittar du lumen-uppgifter på produktsidan, i delen “ljusflöde i lumen”.

  Hur stark är LED-skrivbordslampan då?

  Lumen (och inte längre watt) betecknar ljusstyrkan hos en LED-skrivbordslampa. Den som har använt äldre teknik, som glödlampor, eller som fortfarande använder dem i vardagsrummet kan räkna själv: Glödlampans wattal gånger 10 ger det ungefärliga lumenvärdet. En LED-lampa med 400 lumen motsvarar alltså ljusstyrkan i en 40 watts glödlampa. Det räcker för klart belysta dokument!

  Vilka andra funktioner har LED-skrivbordslamporna?

  • Flera leder till optimal riktning av ljuset
  • Inställning av ljusfärg för olika ljusatmosfärer
  • Touch-dimmer för inställning av ljusstyrkan genom beröring
  • USB-anslutning för laddning av smartphones och liknande
  • Induktiv laddyta för att ladda Qi-mobiler

  Om en skrivbordslampa har dessa funktioner ser du bland produktdetaljerna.

  Var ska skrivbordslampan stå?

  Du har bestämt dig för en produkt, fått den, packat upp den - och nu undrar du var du bäst ska ställa skrivbordslampan. Mycket enkelt: Om du är högerhänt placerar du den på vänster sida, är du vänsterhänt ställer du den på höger sida. Det förhindrar att dina händer kastar skuggor på dokumenten.

  Skrivbordslampan fungerar optimalt tillsammans med en bra allmänbelysning, t.ex. från taklampor. Det är viktigt att förhindra starka kontraster mellan skrivbordet och rummet. Om man inte gör det blir ögonen snabbare trötta. Och då hjälper inte ens den bästa LED-skrivbordslampa.

  Finns det bara LED-skrivbordslampor i modern stil?

  Modern design, nej, det vill du inte ha? Vill du hellre se klassisk eller kreativ design på skrivbordet? Inga problem! “Modern” betecknar bara kvaliteten och de många fördelarna hos ljustekniken, när det gäller LED-skrivbordslampor.

  Bland modellerna finner du: Designklassiker som Tolomeo, som blir 30 år 2017 och som nu är utrustad med LED-lampor. Och naturligtvis kan du sätta in en LED-lampa med E27-fattning i vilken bankirlampa som helst. Då blir den också modern i en handvändning (eller när du sätter i ljuskällan)!

  LED-skrivbordslampa-silver
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.