LED-markinbyggnads-lampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Markinbyggnadslampor LED

  Tomtbelysning med besparingsfaktor och lång hållbarhet

  LED-markinbyggnadslampa Anina av aluminium

  Vilka är fördelarna med markinbyggnadslampor med LED?

  Framför allt är den långa livslängden men också energieffektiviteten särskilt attraktiv för markinbyggnadslampor med LED, eftersom de är underhållsfria och kostnadseffektiva.

  Med permanent installerade LED-lampor behöver du inte längre tänka på att ha rätt ljuskälla. Av samma anledning bör du dock också vara uppmärksam på ljusstyrkan när du handlar: För att belysa en husvägg krävs mer ljusstyrka än för lysande kullerstenar, landmärken eller dekorativa inbyggda lampor. Som regel har funktionella LED-markspotlights en ljusstyrka på 150-300 lumen, medan dekorativa lampor eller orienteringslampor oftast har betydligt mindre. Om du vill installera svängbara strålkastare, ska svängfunktionen vara inkluderad i artikeluppgifterna för permanent installerade LED-lösningar.

  Kan "gamla" markinbyggnadslampor konverteras till LED-lampor?

  Ja, detta kan göras utan problem: Det finns LED-alternativ för alla uttag på konventionella inbyggnadslampor, till exempel för burkformade GX53-lampor med vridinstallation eller GU10-reflektorlampor.

  Dessa LED-lampor erbjuder alla fördelar med permanent inbyggd LED-belysning och uppnår också samma ljuskvalitet som konventionella halogenlösningar.

  Kvadratisk markinbyggnadslampa i svart
  Paulmann Solar Cube LED-markinbyggnadslampa

  Finns det LED-markspotlights för utomhusbruk som är soldrivna?

  Ja, det finns markinbyggnadslampor som drivs med LED och solenergiteknik. På grund av den låga energiförbrukningen hos LED-lampor fungerar de dessutom länge och pålitligt.

  Solpanelen är installerad till höger på markinbyggnadslampan. För att solenergi ska kunna absorberas optimalt, måste lampan alltid vara fri från smuts, krossad jord och löv.

  Avgörande fördel med solteknik för inbyggnadslampor: Du behöver inte lägga jordkablar. Naturligtvis blir det inte heller några extra utgifter på elräkningen.

  Eftersom belysningstiden beror på batteriet, bör du i säkerhetsrelevanta områden använda lampor med en fast strömförsörjning för att säkerställa kontinuerlig funktionalitet för inbyggnadslamporna.

  Är LED-markinbyggnadslampor vattentäta?

  Markspotlight med LED utsätts ständigt för svåra väderförhållanden, vilket gör att de behöver en hög IP-skyddsklass. Om de också används där regn - åtminstone tillfälligt - kan samlas, krävs IP67 eller IP68. Detta betyder att de inte bara är dammtäta utan också skyddade vid tillfällig eller permanent nedsänkning i vatten.

  Förutom IP-skyddsklassen bör högkvalitativa jordkablar användas vid installationen. Dessutom krävs en effektiv dränering och en lämplig grusbädd för att avleda vattnet.

  Rund LED-markinbyggnadslampa Sulea IP67
  LED-markspotlight

  Kan markinbyggnadslampor med LED köras över?

  Om LED-markspotlight har installerats vid infarten till gården, exempelvis i form av LED-kullerstenar, då måste dessa vara körbara. Produkter som tål sådan belastning är speciellt märkta i butiken.

  Dessutom anges den maximala belastningen med vilken lampan kan köras över på produkterna, t.ex. 500 kg eller 1,5 ton.

  Behöver du råd och mer information om markinbyggnadslampor med eller utan LED-lampor? Eller har du någon annan fråga om ljus och belysning? Då hjälper vår kundtjänst gärna till: till kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.