Skandinavisk stil - nordiskt mysigt

Omgivna av ett fantastiskt landskap, från fjorden och djupa tallskogar till havet och bergsklippor, har vi utvecklat en mycket unik innredningsstil där naturen spelar en av huvudrollerna. Vi vill gärna göra det hemtrevligt, helst vill vi ha mycket naturligt dagsljus in och allra helst vill vi ha genomgående ljus. Modernt, minimalistiskt och enkelt är några nyckelord som beskriver den skandinaviska inredningstilen. Är stilen på plats är det bara att njuta av en bra bok i en avslappnande atmosfär.

Till produkterna i skandinavisk stil


Louis Poulsen Panthella | 6090075

Bjud in naturen i hemmet

Hur ska man inreda i skandinavisk stil?

Det är många som finner ro i naturen. Svenskar, norrmänn och danskar har format den skandinaviska stilen. Svenskarna använder begreppet «lagom», danskarna «hygge» och norrmän «friluftsliv». I form av belysning betyder detta: enkel design utan alltför många detaljer. En harmonisk lampa som kan hjälpa oss till att ladda batterierna. Och självklart får man inte glömma naturmaterial så man får in naturen i hemmet.

Resultatet: Nöjet att komma hem till en mysig miljö som hjälper oss att sänka både tempo och axlar.

~ Det ska vara mysigt att komma hem! ~

Till nyheterna

Vi rekommenderar

Ljuset i Norden

Varför är det så viktigt med ljus i den skandinaviska stilen?

Denna fråga har ett enkelt svar: den svarta mörka vintern har hjälpt oss att perfektionnera belysningen och dess effekt. Dagsljus sörjer för att få in ljus i hemmet och vi vill gärna ha genomgående ljus där det är möjligt. I tillägg är konstgjord belysning viktig och skall först och främst skapa välmående. Ofta är vardagsrummen målade i ljusa färger med belysning som får fram det bästa av rummen. Inredningen är minimalistisk och snygg. Lamporna är estetiskt snygga och sörjer för en mysig och avslappnande stämning. Vårt tips: Ljuskällor med ljusfärgen varmvit passar extra bra in i den skandinaviska stilen.

~ Lampor som sörjer för välbefinnande ~

LE KLINT Lamella | 6086056
Köp nu

Med mycket kärlek till naturen

Vilka färger och material är typiska för den skandinaviska stilen?

Berg, sjöar, floder, fjordar och skogar: den skandinaviska stilen och dess material och färger har sitt ursprung här. Det ser man självklart också på lamporna i denna stil. Som ett stycke natur som passar ganska harmoniskt in i hemmet. De rena linjerna med en klar och funktionell design.

Mer inspiration för den skandinaviska stilen finner man också i motiv från djur-,växt- och äventyrsvärlden. Man får heller inte glömma fantastiska mönster. Kort sagt: det man finner runt sig i naturen kan smälta in i den skandinaviska inredningstilen.

Bordslampa Nordic | 6054872

Material för den skandinaviska stilen

Trä är naturligtvis ett av de viktigaste material – naturligvis även när det kommer till lamporna. Vi tycker om ljust trä som ek, furu och björk. Naturmaterialet trä har en varm och mysig effekt och ger lamporna en naturlig prägel. Vid bruk av trä till lampstommen smälter lamporna rätt in i inredningen.

Northern Fold | 7013118

Färger i den skandinaviska stilen

De friska färgerna från naturen använder vi oss gärna av i den skandinaviska stilen med väggar, möbler och lampor. I tillägg reflekterar ljusa färger ljuset på bästa möjliga sätt! Huvudfärgerna i skandinavisk stil är vitt, blått, grönt, ljust trä- och pastellfärger. Dessa mjuka färger bekämpar själva den kallaste vinterdagen.

Det behöver inte heller vara tråkigt i den skandinaviska stilen när det kommer till färger: Bra färgtoning som en accentvägg livar upp det hela. En lampa kan också vara ett perfekt dekorobjekt som kan bryta upp med en annan färg.

Val av material kan vara ull, läder, sten, koppar och glass finner sin plats i den nordiska stilen. Det är mixen som gör det!

Köp nu
Northern Birdy | 7013102

Skandinaviska designikoner

Louis Poulsen, Birger Dahl & Co. i rampljuset

„Keep it simple!“ – denna huvudregel har skandinaviska designers redan följt i flera årtionden. Det har resulterat i tidlösa klassiker med ett simpelt utseende med klara linjer.

~ Tidlösa klassiker ~

Skandinaviska Toppmärken

Art. nr. 6505617

Checkbox skandinavisk stil

  • Kännetecken för den skandinaviska stilen: Genomgående ljus i rummen!
  • Lampor, möbler och inredningsartiklar som förmedlar en hemtrevlig atmosfär
  • En minimalistisk inredning och lampdesign som ger '....utrymme'
  • Vitt och olika pastelltoner är både snyggt och reflekterar ljuset optimalt
  • Naturmaterial som trä, ull, sten och läder har man gärna på lampor, soffor osv.
  • För en ännu trevligare atmosfär: använd den ljusa färgen varmvit!
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.