Art Déco

Estetiska och konstnärliga former

Art Deco är en delikat symbios av geometriska former och glamour. Rika färgkontraster med tonvikt på guldelement, högkvalitativa material som sammet, siden, glas och ädelmetaller, dekorativa och blommiga motiv samt influenser från fjärran länder kännetecknar stilen. Art Deco ger en lyxig och extravagant touch till ditt vardagsrum.

Varifrån kommer Art Deco-stilen?

Art deco-stilen blomstrade i Paris i mitten av 1920-talet som en modern reaktion på jugendstilen. Samtidigt upplevde Bauhaus-stilen sin storhetstid i Tyskland. Art deco kännetecknas av abstrakta, enkla former och användning av högkvalitativa, vid den tiden kanske exotiska material.

Vad är typiskt för Art Deco-stilen?

Ett antal av följande egenskaper gör att en möbel eller en lampa kan räknas till art deco:

  • Ett ädelt, elegant och glamoröst utseende
  • Geometriska former, rena linjer
  • Ett flytande formspråk
  • Rika färg- och materialkontraster - även när det gäller ytstrukturen
  • Förkromad metall, guld och glasaccenter
  • Material som sammet, silke och marmor

TAKLAMPOR SOM SÄTTER TRENDEN PÅ ETT KREATIVT SÄTT

Det varma, bländfria ljuset visar upp Art Deco-inredningen på bästa sätt. Art Deco-stilen kännetecknas också av en individuell och lyxig touch i taklampor. Guld - helst i kombination med svart - är ett måste..

Shoppa Art Deco-trenden

VÄGGLAMPOR MED EN LYXIG TOUCH

Rikligt svarta ytor med detaljer i guld och mässing - detta definierar Art Deco-stilen. Vägglamporna har graciösa geometriska former och förskönar resten av den glamorösa inredningen för att matcha denna distinkta look.

Shoppa Art Deco-trenden

GRACIÖSA, ELEGANTA GOLVLAMPOR

En hyllning till grundläggande geometriska former i kombination med material som glas och metall - med en touch av glamour, förstås! Det är så här som Art Deco-stilen erövrar de vackraste områdena för välbefinnande i våra interiörer.

Shoppa Art Deco-trenden

BORDSLAMPOR I 1920-TALETS FASHIONABLA STIL

För omkring hundra år sedan var konstnärlig intuition den drivande kraften bakom designen - än idag kan man se inspirationen från den tidens formgivare i eleganta lampor med rena linjer och starka färger.

Shoppa Art Deco-trenden

LJUSKRONA FÖR EXKLUSIV LJUSDESIGN

Ingen lampa är lika bombastisk som en ljuskrona. Med geometriska linjer - och ibland extravaganta detaljer - skapar belysningsdesignen en lyxig juvel i den välkända art déco-stilen.

Shoppa Art Deco-trenden

PENDELLAMPOR MED ETT ÄDELT, STILFULLT UTSEENDE

De iscensätter ett område som ingen annan lampa. Om en pendel över matbordet eller soffan har de exklusiva kvaliteterna hos Art Deco är du garanterad ett blickfång, med potential att bli ett samtalsämne bland inredningsentusiaster..

Shoppa Art Deco-trenden
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.