Balkongbelysning

Njut av balkongen med stämningsfull balkongbelysning

Ljuslyktor ger stämningsbelysning

Balkongen är en härlig plats att vistas utomhus på under varma och sköna sommardagar. Men varför inte sitta kvar på din balkong även under kvällen och kanske rentav även när sommaren övergår i höst och sedan vinter? Ofta krävs det bara några varma plädar och lite extra belysning för att du ska kunna förlänga säsongen och skapa en varm och trivsam balkongmiljö. Men hur skapar du en perfekt och stämningsfull ljusmiljö på din balkong?

Lampor är i regel en viktig inredningdetalj i våra hem, men ofta reflekterar vi nämnvärt över vad för slags belysning vi har på balkongen. Ändå är balkongbelysningen otroligt viktig för stämningen och den är dessutom ett av bästa medlen vi kan ta till för att skapa djup, rumskänsla och inte minst en varmt inbjudande miljö. Oavsett hur din balkong ser ut, bör du se till att den har en blandning av mild allmänbelysning och dekorations- eller stämningsbelysning. Vilka slags lampor du bör välja är dock beroende både av balkongens storlek och utformning, hur du använder den, om du lätt har tillgång till eluttag och, sist men inte minst, vilken stil du föredrar.

Kombinera olika typer av utomhusbelysning

Det är smart att börja med huvudljuskällorna när du ska inreda balkongen eller uteplatsen med belysning. Har du en liten balkong kan du satsa på en taklampa för att inte ta upp golvyta – eller vägglampor om balkongen har vägg men saknar tak eller överbyggnad. Om du har gott om plats och hellre väljer golvlampor kan det vara fint att inreda med två eller flera för att få ljusinfall från flera håll. Golvlampor finns i alla storlekar, material, utföranden och stilar och kan användas både som huvudljuskällor och för att skapa stämning och djup. Ljuslyktan är ett annat säkert kort när du vill skapa stämning. Ställ gärna flera mindre i en grupp på bordet och lys upp mörka hörn med större golvlyktor. Vi har även ett stort urval bordslampor vilket är extra praktiskt om ni gärna ägnar er åt aktiviteter som att spela spel. Och pricken över i:et? En vacker ljusslinga lindad längs balkongräcket eller uppsatt i taket.

Var snäll mot miljön med LED-balkongbelysning och solcellsteknologi

Ett stort plus för vår balkongbelysning är att produkterna i vårt balkongsortiment lämpar sig perfekt för LED-lampor. LED-lampor förbrukar inte bara minimalt med energi och är miljövänliga, de är även mycket härdiga mot kyla. Och släpp nu all oro för att de skulle ge ett för kallt ljus – tekniken har gått långt sedan de första LED-lamporna såg dagens ljus och en modern LED-balkongbelysning kan ge dig exakt den varma och mysiga stämning du vill ha. Vi har även ett stort sortiment av solcellsdrivna lampor så att du kan ha flera ljuskällor utan att behöva installera fler eluttag.

Kom ihåg att kontrollera att lampan har rätt IP-klassning

Oavsett om balkongen är öppen eller överbyggd, är det viktigt att använda belysning avsedd för utomhusbruk. Kommer det ett kraftigt regn kan vatten tränga in från sidan och vinden föra med sig blad och damm som kommer i kontakt med lamporna. För att ange kapslingsklassningen för lamporna, alltså i hur hög grad lamporna tål kontakt med regn eller fasta partiklar som damm, använder vi ett system med ”IP-klassning”. I vår webbutik kan du till exempel hitta en balkonglampa med en deklarerad kapslingsklassning på IP65. Den första siffran (här 6) anger tätheten mot fasta partiklar, medan den sista siffran (här 5) anger tätheten mot vatten. Ju högre tal från 0 till 10, desto mer tål lampan och med en kapslingsklassning på IP65 är lampan dammtät och tål kraftiga vattenstänk från alla håll. Det betyder att den tål mer än tillräckligt för att användas på balkongen – som en generell tumregel kan du tryggt använda lampor med en kapslingsklassning på IP44 och uppåt på balkongen.

Hos oss har all balkongbelysning en IP-klassning som lämpar sig för användning på balkongen för att ge dig en sak mindre att tänka på när du ska välja din favorit.

Skapa en mysig balkong med utomhusbelysning

  • Förlänger utesäsongen: Med varma plädar och mysig belysning kan du använda balkongen under stora delar av året.
  • LED-balkongbelysning: För smart och miljövänlig balkongbelysning väljer du energieffektiva och köldhärdiga LED-lampor.
  • Ingen elinstallation: Flera av våra balkonglampor är solcellsdrivna vilket gör att du slipper installera fler eluttag.
  • I din stil: Vi har ett stort sortiment balkongbelysningsprodukter så att du kan hitta lampor som både passar dina behov och din stil.
Stålampa utomhus

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

mån-fre. 9 till 17

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.