3-fas strömskena

Våra rekommendationer från denna kategori

  3-fas skena

  Skaffa en belysning som går som på räls

  Har du svårt att hitta rätt belysning för större rum i ditt hem eller på kontoret?

  I så fall kan en 3-fas skena vara lösningen för dig.

  Oavsett om ditt rum är lika stort som en tennisbana eller har fler hörn och vinklar än en labyrint, kommer ett belysningssystem med en 3-fas skena lysa upp de allra mörkaste hörnen i ditt hem och göra ditt rum mer levande.

  3-fas skena

  När lämpar sig en 3-fas skena bättre än en enkel taklampa?

  En 3-fas skena lämpar sig utmärkt för stora rum eller rum med olika vinklar där en enda ljuskälla inte kan täcka hela utrymmet.

  Oftast finns det bara ett lamputtag i taket i ett rum, vilket innebär att det behövs ett system som fördelar strömmen till olika ljuskällor.

  Förvirrad?

  Ta ett stort, L-format kök med ett matbord runt hörnet.

  Den första fasen försörjer huvudlampan. Den andra lampan går på den andra fasen och kan till exempel riktas mot köksbänken där god belysning behövs för att tillreda maten, medan den tredje fasen/lampan lyser upp matbordet runt hörnet.

  Vad är en 3-fas skena?

  En 3-fas skena delar upp strömmen från ett centralt lamputtag till tre oberoende lampor. Varje lampa monteras på varsin strömskena, vilket gör att du kan styra vilken lampa som är tänd, släckt eller dimrad.

  Individuella strömbrytare ger enastående kontroll och flexibilitet, vilket gör att 3-fas skenor lämpar sig väl för många olika användningsområden. De används till exempel flitigt i butiker, muséer, gallerier och utställningshallar.

  En annan påtaglig fördel är att de är både flytbara och vridbara, så du kan möblera om utan att behöva trixa med elinstallationen och enkelt välja vilka delar av rummet som ska framhävas.

  3-fas skena
  3-fas skena

  Vad är skillnaden mellan 1- och 3-fas skenor?

  Med en 1-fas strömskena finns det bara en fasledare, vilket innebär att alla lampor styrs samtidigt och endast kan vara på eller av i grupp.

  En 3-fas skena fördelar strömmen och låter dig hantera lamporna var och en för sig.

  Vill du lära dig mer om trefasskenor? Har du frågor om hur skensystem fungerar? I så fall kan du kontakta vårt expertteam som alltid ser fram emot att svara på dina frågor. Ring oss på 08-44 685 068 eller kontakta oss via e-post.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.