12V infällda spotlights

Diskret, men ändå present: lågvolts inbyggnadsspotlighter

De är verkligen inte för iögonfallande, utan monteras mycket diskret i ett hål i taket och tar nästan inte någon plats alls. Ändå har de en stor effekt. Den som en gång har provat lågvolts inbyggnadsspotlighter vill aldrig vara utan dem igen. Lampan är bara det bästa valet för effektiv, funktionell och riktad belysning. Låt oss övertyga dig.

Hur installeras lågvolts inbyggnadsspotlighter?

Monteringen är inte helt så enkelt som monteringen av en vanlig taklampa. Den som inte har några hantverkskunskaper borde därför prata med en elektriker. Gör så här: Har du ett sänkt tak med ett hålrum bakom behöver du bara borra ett hål. Hålet ska förstås passa till lampans mått. Dessa hittar du i produktdetaljerna. Sedan ska lågvolts inbyggnadsspotlighten anslutas och sättas i hålet. Klar.

inbyggnadsspotlight

Vilket inbyggnadsdjup har en lågvolts inbyggnadsspot?

Den är definitivt kompakt och tunn. Detta är en stor del av lampans charm som tar mycket mindre plats än en taklampa. Vid monteringen av en lågvolts inbyggnadsspot måste du ta hänsyn till de angivna måtten och avstånden. Dessa hittar du i produktdetaljerna på hemsidan eller i den praktiska monteringsmanualen som levereras med lampan. Har du frågor om detta, kontakta vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan. 

Vilken kapslingsklass borde lågvolts inbyggnadsspotlighter ha?

En inbyggnadsspot är ljustekniskt pricken över i:et i din lilla oas med fristående badkar och regndusch. De sörjer för harmonisk och funktionell belysning i badrummet, men tänk på att välja en lampa med rätt kapslingsklass. Elektricitet och fukt har nämligen aldrig varit en god kombo. Därför måste en lågvolts inbyggnadsspot vara skyddad mot fukt. Inte bara i badrummet, utan även i köket – tänk på all ånga. 

En elektriker kan hjälpa dig med att hitta rätt kapslingsklass. Han vet vad som är reglerna för elektricitet i badrummet. Ju tätare badkaret eller duschen, desto högre kapslingsklass ska lampan ha.

Du hittar en sammanfattning av alla IP-kapslingsklasser och vad de innebär i denna praktiska tabell:

Behövs en transformator för lågvolts inbyggnadsspotlighter?

Ja, alltid. De har en lägre spänning och kan därför inte anslutas till det vanliga elnätet (230 V). Därför behöver du en transformator respektive ett nätaggregat eller LED-driftdon för att omvandla spänningen på 230 V. Fördelen med klenspänning är att ljuskällorna i lågvolts inbyggnadsspotlighter oftast har en längre livslängd än högvolts lampor.
Tips: Vid monteringen av lågvolts inbyggnadsspotlighter ska du ta hänsyn till det angivna avståndet mellan de olika delarna. Transformatorn borde på grund av värmeutvecklingen inte monteras för nära lampan.

inbyggnadsspotlight

Finns det dimbara lågvolts inbyggnadsspotlighter?

Vill du ha en trevligare stämning? Då är dimrat ljus helt klart den bästa lösningen. Det är nämligen inget problem att dimra lågvolts inbyggnadsspotlighter. OBS: Transformatorn måste också dimras. Dimmern ska alltså vara avsedd till detta. För avancerat? Fråga vår personal hur du kan dimra rätt. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

Finns det lågvolts inbyggnadsspotlighter i set?

En lågvolts inbyggnadsspot räcker inte? Köp lamporna direkt i set, t.ex. som 10-pack eller 3-pack. Det är en riktigt god idé.

Har du frågor om installationen, kapslingsklasser och inbyggnadsdjupet av lågvolts inbyggnadsspotlighter? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig. Ring till 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.