Smart belysning

Våra rekommendationer från denna kategori

  Smart hem – individuell belysning som aldrig förr

  Alla lampor kan tändas och släckas. Den moderna belysningen kan dock lite mer än så – eller snarare sagt mycket mer. Smarta lampor gör det möjligt: De sörjer för individuellt och mångfasetterat ljus, för mycket mer komfort och njutning i vardagen. Möjligheter är till exempel:

  • att skapa en alldeles personlig belysningsrutin – speciellt på morgonen och kvällen
  • att skapa samma ljusstämning i vardagsrummet som på dina foton från semestern 
  • att lura tjuvarna genom att simulera att någon är hemma med hjälp av ljuset
  smarta hem

  Vad är smarta enheter för hemmet?

  Det är komponenter i ett belysningssystem som gör det möjligt att parkoppla lampor och styra dem via en app. Detta förutsätter så klart en trådlös internanslutning, som trots allt finns i de flesta hemmen idag. De flesta systemen kräver dessutom en brygga för att parkoppla de olika komponenterna.

  Vilka tillverkare finns det?

  Det räcker tyvärr inte med att bara bestämma sig för en smart lampa. Du ska dessutom välja ett märke som du kan känna dig trygg med. Vad kan du så välja mellan? Enkelt uttryck kan du välja mellan dessa tillverkare

  Vad kan dessa smarta system? All information om tekniken bakom den fascinerande smarta belysningen hittar du i den praktiska sammanfattningen:

  smarta hem

  Vilka produkter finns det för ett smart hem?

  Vi är eniga om att ditt hem och din belysning ska vara smarta, eller hur? Bra. Så behöver du bara få en överblick över vilka produkter som finns. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst på kontaktuppgifterna nedan så hjälper vi dig med alla dina frågor. Du har säkert flera detaljerade frågor som du gärna vill prata med en expert om. Listan nedan hjälper nog mycket med att få en grov överblick.

  • Lampor
   Innan du går igång med smart belysning är det viktigt att få svar på följande fråga: Är det dags för nya lampor? Då finns det nämligen många fantastiska lampor med fast integrerade, smarta ljuskällor. Utbudet är stort och oavsett om du har behov för en tak-, häng-, vägg- eller golvlampa – du hittar garanterat det rätta för just ditt hem. Titta bara på vad som finns i vår webbshop.

  • Ljuskällor
   Tycker du att smart belysning låter praktiskt, men du älskar din hänglampa ovanför matbordet bara för mycket för att göra dig av med den? Då kan du bara köpa en smart ljuskälla som du kan sätta i den för att göra lampan till en del av ditt smarta hem. På så sätt kan din gamla goda lampa parkopplas och få nya funktioner, som du bara kunde drömma om för några år sedan.

  • Bryggor
   Vissa system förutsätter en brygga, andra gör inte det. Bryggan är delen i ditt smarta hem som binder alla komponenterna samman. Philips Hue kallar det en brygga, Osram Smart+ en gateway. iDual och WiZ har inte behov för en brygga.

  • Allt annat
   Vad har du annars behov för? Det finns t.ex. praktiska dimrar, bärbara väggbrytare, fjärrkontroller, rörelsesensorer och mycket mer. Den som tycker om smart tillbehör och inte orkar att göra allt på mobilen har flexibla möjligheter. Har du flera frågor kring detta? Prata med vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan. Vi ser fram emot att höra från dig!
  smarta hem
  smarta hem
  smarta hem

  Vilka möjligheter för styrning finns det?

  Vet du precis hur du vill styra ljuset? Bra. Med smart belysning har du nämligen riktigt många möjligheter. Du kan ställa in belysningen via: 

  • Smartmobilen & surfplattan 
   Svajpa bara på mobilen, så tänds ljuset på en regnig söndagseftermiddag, för att skapa en stämningen som på stranden bara hemma. Med mobilen eller surfplattan kan du prova dig fram och spara dina favoritinställningar.
  • Röststyrningen  
   Vill du bara kunna säga till lampan, när den ska tändas? Det kan du också. Använd funktionen för röststyrningen, så blir din dröm verklighet. Välj mellan Google Home, Amazon Echo och Apple HomeKit. Detaljerna hittar du längre ned i den praktiska sammanfattningen. 
  • Fjärrkontrollen
   Du föredrar en fjärrkontroll? Inget problem, när du har smart belysning. Välj bara ett system som iDual eller WiZ.
  smarta hem
  • Strömbrytaren
   Du vill gärna ha smart belysning, men är inte redo att säga farväl till den goda gamla strömbrytaren? Det behöver du heller inte. Du kan montera din älskade strömbrytare på väggen eller ha den fickan. En sådan trådlös strömbrytare finns t.ex. till Philips Hue (som kallar den Tab) och Osram Smart+ (som kallar sin version Switch) – båda är smarta.
  • Sensorn 
   Har du varken lust att svajpa, trycka, klicka eller annat och vill att ljuset bara tänds av sig själv så fort du kommer in i rummet? Då är en rörelsesensor den perfekta lösningen för dig. Denna registrerar rörelse, när du kommer in i rummet eller rör på dig. Men den registrerar även när ingen är där, så att ljuset inte är tänt i onödan. Sådana rörelsesensorer finns det till smarta produkter från Osram Smart+ och Philips Hue. 

  Vilka smarta enheter kan användas med röststyrning?

  Det finns massor av smarta system och olika system för röststyrning. Då är det svårt att behålla överblicken över vilka som är kompatibla. Mer om detta hittar du i denna praktiska sammanfattning. Om du har flera frågor, kan du bara prata med vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  smarta hem

  Finns det smarta lampor med kameror?

  Tycker du om lampor som är en allt-i-ett-lösning? Då är detta alternativ nog det bästa för dig. Det finns smarta utomhuslampor med integrerade kameror som skickar bilder till din mobil via en app. Är du i stan på en fika vet du alltså precis när posten står framför din dörr. Det bästa med detta: Du kan till och med prata med dem i realtid. Och om du nu skulle få besök som inte är välkommen, är du också informerad om detta. En sådan lampa gör alltså mycket för säkerheten och inbrottsskyddet

  smarta hem
  smarta hem
  smarta hem

  Har du flera frågor om smarta produkter? Det är inte konstigt med tanke på hur komplex denna teknik är. Ta tag i luren och prata med oss om hur du föreställer dig ett perfekt smart hem. Du når vår kundtjänst på telefonnummer 08-44 685 068 eller enkelt via kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.