Ljusslingor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Färgglada LED-lister – ett måste för kreativa själar och dekorationsfantaster

  Dekorationer och effekter är din grej? Då ska du ha LED-lister, även kända som LED-strips och LED-tejp. Blir du glad för LED-listerna i hemmet, finns de även för utomhusbruk. Undrar du nu vad LED-lister egentligen är för något? I princip består de av plastremsor med små dioder som lyser färgglatt och kan ändra färg. Det speciella med listerna är att de är mycket böjbara och kan anpassas efter olika objekt – oavsett om objektet är runt eller kantigt.

  Hur kan man använda LED-lister?

  Den färgglada dekorationsbelysningen kan användas överallt i hemmet och i trädgården och har framför allt ett dekorativt samt atmosfäriskt syfte. Ibland har den också ett funktionellt syfte, exempelvis i köket som alternativ till bänklampan.

  Användningsområden i översikt: 

  • stämningsfull bakgrundsbelysning vid tv:n
  • indirekt belysning av möbler
  • balkong- eller terrassräcken
  • trappsteg i huset eller i trädgården
  • i kommersiella syften som lysande reklam, t.ex. som belysning av stora bokstäver
  • en bärbar dator eller i bilen – det finns nämligen också modeller med en USB-anslutning
  LED lister
  LED lister
  LED lister

  OBS: Använder du färgglatt lysande LED-lister utomhus eller i badrummet eller köket måste de ha rätt kapslingsklass. Vatten och elektricitet har alltid varit en dålig kombo. Kapslingsklass IP44 är ett minimum för denna vackra dekorationsbelysning. Då är dioderna skyddade mot inträngande föremål som är större än en millimeter samt vattenstänk.
  Denna praktiska översikt förklarar vad de olika kapslingsklasserna innebär:

  Siffriga IPX4
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät

  Siffriga IP4X
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

  Hur ansluts och monteras LED-lister?

  Egentligen är det mycket enkelt: Oftast har LED-lister en självhäftande baksida. På så sätt kan de enkelt klistras fast på alla släta ytor som är rena och torra. Speciellt lämplig är släta ytor som glas, kakel och metall. Sedan behöver du bara sätta nätaggregatet i eluttaget och häpna över vad de små lysdioderna kan.  

  I vilka längder finns LED-lister?

  Oftast är LED-lister 1–5 meter långa. I produktdetaljerna på hemsidan kan du se den exakta längden i centimeter. Räcker fem meter inte? Då borde du välja en modell som kan förlängas. Vår kundtjänst kan hjälpa dig med detta. Kontakta dem på kontaktuppgifterna nedan.

  Kan LED-lister klippas och kopplas ihop?

  Om du älskar ett gör det själv-projekt är det inget problem. Du ska dock vara säker på att LED-listen är avsedd till detta, innan du går igång med saxen. Det står i så fall på förpackningen. Du kan också hitta information om detta i artikelbeskrivningen på hemsidan. Hur du sedan klipper LED-listen kan vår kundtjänst berätta för dig. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  Tips: De flesta LED-listerna som kan kortas har små symboler med saxar på listerna som visar var du kan klippa den. Klipp aldrig LED-listen någon annanstans än här.

  LED lister
  LED lister

  Vilka märken tillverkar LED-lister?

  Vet du redan precis hur du ska använda dina LED-lister och har en tillverkare som du föredrar? För att se vilka tillverkare som säljer de mångsidiga LED-listerna kan du använda motsvarande filter på hemsidan. Har du flera frågor, ska du bara ringa oss på nedanstående kontaktuppgifter.

  Är LED-lister dimbara?

  Den vackra dekorationsbelysningen med dina nya LED-lister ska så klart inte bara vara färgglad utan även mysig! Finns det något mysigare än dimrat ljus? Knappast och det kan man givetvis också med de små dioderna på de praktiska, böjbara listerna. Beroende på produkten kan de dimras med hjälp av en fjärrkontroll eller även en app på mobilen

  Kan de ändra färg?

  Älskar du att leka med olika färger för att ändra stämningen? Då är LED-lister med en flerfärgad funktion det rätta för dig. Vilka lister som kan det kan se du på hemsidan i översikten över kategorin. Dessa är märkta med en cirkelsymbol i regnbågens alla färger. Klickar du sedan på en produkt kan du få det bekräftat i produktdetaljerna.

  Tips: Det finns även modeller som kanske inte kan lysa i alla möjliga färger, men som istället kan ändra ljustemperaturen från varmvitt till dagsljus. I så fall står det i produktdetaljerna och produkten är märkt med en cirkelsymbol i gult och blått.

  Finns det även modeller med batteri?

  Tycker du om tanken att förse möbler och trappor med LED-lister, men du orkar bara inte sladdtrassel? Då har vi goda nyheter. De dekorativa LED-listerna finns även med batterier – det innebär att du kan ta med dem överallt i hemmet. Information om detta hittar du i artikelbeskrivningen. Du kan även ringa vår kundtjänst och fråga vilka modeller som är alternativ för dig. Kontaktuppgifterna hittar du nedan. 

  Hur kan LED-lister styras?

  Även här finns det många möjligheter. Beroende på vad du föredrar, kan du välja mellan:

  • modeller som är fjärrstyrda
  • modeller som styrs med hjälp av en app på mobilen och som blir en del av ditt smarta hem
  • modeller med en styrenhet på självaste LED-listen
  LED lister

  Är du osäker på vilka funktioner som är viktiga för dig? Hör av dig till vår kundtjänst, så hjälper vi dig. Ring oss på 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.