Ljusnät, ljusförhäng

Våra rekommendationer från denna kategori

  Ljusnät och ljusförhängen:

  en enkel lösning för garanterad julstämning

  ljusforhang utomhus

  Ljusnät – ibland kallas de också ljusförhängen – förvandlar varje byggnad till ett blickfång under julen. Belysta villor drar blickarna bara till sig. Julbelysningen sprider julstämning hos förbipasserande och är en möjlighet för ägaren att pynta huset precis som hen vill – diskret med enstaka dekorationer eller strålande vackert med hjälp av lysande julfigurer.

  Ljusnät finns både i diskreta utföranden med få ljuskällor och som lysande blickfång som pyntar hela fasaden med 200 ljuskällor. Självklart kan ljusnät även användas inomhus: Som belysning på en enkel vägg kompletterar de varje rum.

  I vilka utföranden finns ljusnät?

  Ljusnät är vanligtvis utrustade med många små ljuskällor, men de finns även i många flera spännande utföranden. Ett ljusnät med lysande istappar är speciellt dekorativt på vintern. Lysande snöflingor får träd och plantor att glittra under julen och vackra stjärnor skapar en lekfull julstämning i fönstret.

  På lamp24.se är det alltid lätt att hitta julbelysning som faller dig i smaken. Kombinera ljuset från ljusnät med fascinerande ljusslingor och förverkliga julbelysningen du drömde om som barn.

  ljusforhang jul
  ljusforhang stjarnor varmvit

  I vilka färger finns ljusnät?

  På grund av ljustekniken lyste traditionella ljusnät med glödlampor alltid behagligt varmvitt. Denna ljusfärg är speciellt vacker inomhus och sörjer för behaglig och varm belysning. Detta beror på att den varmvita färgen har en röd nyans och därmed liknar ljuset från levande ljus mer än universalvit eller dagsljusvit belysning gör.

  Dagsljusvit belysning har istället en blå nyans som passar bättre utomhus. Speciellt på vintern är dagsljusvitt ljus ett snyggt alternativ och påminner om kristaller och is.

  Det är LED-tekniken som möjliggör sådan belysning i dagsljusvitt eller universalvitt, exempelvis i form av ett ljusnät med snöflingor. De små lysdioderna kan nämligen lysa i alla möjliga färger och kombinationer. Snygga är också ljusförhängen som kan ändra färg mellan rött, blått, gult och grönt, så kallade RGB-lampor. Dessa skapar fantastiska ljusstämningar både inom- och utomhus, vilket inte skulle ha varit möjligt med glödlampor.

  Vad är skillnaden mellan ett LED-ljusförhänge och ett ljusnät med glödlampor?

  Inte alla LED-ljusnät kan ändra ljusfärg (produkten måste i så fall vara utrustad med RGB-lampor), men till skillnad från ett ljusnät med glödlampor har den samma många fördelar som alla andra LED-produkter har.

  Den låga energiförbrukningen är speciellt intressant när det gäller pampig julbelysning: Du kan lugnt pynta hela huset, utan att oroa dig för en skyhög elräkning. Samtidigt har lysdioder en lång livslängd som gör att de kan vara tända hela natten. Du ser: ett LED-ljusnät har du glädje av länge. När det tänts, lyser det dessutom direkt med 100 % ljusstyrka. Du behöver inte heller oroa dig för att tända och släcka ljusnätet för ofta, eftersom det klarar många tändcykler.

  ljusnat utomhus
  ljusnat vinter

  Är LED-ljusnät lika lätta att använda som vanliga ljusnät?

  LED-ljusnät behöver en transformator för att omvandla nätspänningen. De flesta ljusnäten som du kan köpa på lamp24.se har en sådan integrerad. Ett LED-ljusnät är alltså lika lätt att montera som ett vanligt ljusnät. Ska du använda ljusnätet utomhus måste du dessutom kontrollera att det har rätt kapslingsklass och att transformatorn är lämplig för utomhusbruk. Ljusnät för utomhusbruk har ofta kapslingsklass IP44.

  Har du frågor angående ett specifikt ljusnät, julpynt i allmänhet eller din personliga drömbelysning? Ring vår kundtjänst på 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.