Julpynt

Minimalistisk, lysande julgran som dekoration

Hälsa julen välkommen med julljus och julpynt

I generation efter generation har julljus och julpynt bidragit till att skapa en och vacker och trivsam julstämning. Tomtenissar, ljusstakar halmbockar och glittriga julkulor är vackra och klassiska inslag i svenska hem, men känner du för att förnya lite finns det massor att välja mellan. Här ger vi dig lite inspiration på vägen!

Julen är ljusets högtid, då både elektrisk belysning och levande ljus är i det närmaste obligatoriska inslag i julpyntet. Själva traditionen att pynta hemmet inför julen kan spåras långt tillbaka i tiden. Redan på 1600-talet var det vanligt att göra det extra fint hemma inför denna stora högtid. Då pyntade man framförallt i vitt och det dröjde ända till 1930-talet innan rött på allvar slog igenom som julens färg. Och i takt med att alla fick tillgång till elektricitet, kom även elektrisk belysning snabbt att bli en populär del av gemene mans julpyntande.

Det bästa från två världar

Det är mycket som ska vara på plats innan vi kan varva ner och unna oss att fullt ut njuta av julefriden. Och någon äkta julstämning blir det inte förrän julpyntet är uppe. Många av oss har ett nostalgiskt förhållande till julpynt och vägrar att göra sig av med gamla julsaker som vi har gjort själva eller fått i present. Men varför inte kombinera dessa älskade föremål med mer moderna juldekorationer? Sätt till exempel några fina LED-stearinljus på den hembroderade julduken när du dukar till adventsfikat, luta några dekorativa tygtomtar mot adventsstaken i fönstret eller smyg in några LED-kulor bland de vanliga glaskulorna när du klär julgranen. Varför inte göra en fin dekoration med en egen unik prägel i jul och genom att använda saker som du har hämtat från naturen, till exempel kottar, mossa eller kvistar. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för vilka mästerverk din kreativitet kan åstadkomma!

Ge utemiljön den uppmärksamhet den är värd

I USA tävlar grannarna om att ha kvarterets mest spektakulära julbelysning och här kan man ofta se både hus och trädgårdar som fullkomligt dignar av färgsprakande LED-lampor. Även om julpyntandet inte är fullt lika tävlingsinriktat i Sverige, har det blivit allt vanligare även hos oss med fantasifulla och överdådiga kreationer som väcker förbipasserandes uppmärksamhet. Vi har allt från dekorativa LED-hjärtan och -julfigurer som kan användas för att lysa upp trappan, till stämningsskapande ljusslingor att klä buskar och träd med eller vackra ljusförhäng att hänga framför fönstren. Ljuspynt som garanterat kommer att bidra till att sätta ditt hem i en vackrare dager – bokstavligt talat.

Hos hittar du julpynt och julbelysning för att skapa rätt julstämning både inomhus och utomhus. Bläddra igenom vårt stora sortiment för att hitta just ditt favoritjulpynt!

Julpynt, ljusstakar och julbelysning skapar rätt stämning

  • Lika fint inne som ute: Hos hittar du julpynt och julbelysning som passar lika bra både inom- och utomhus.
  • Tryggt, ekonomiskt och vackert: LED-julpynt ger ett varmt vitt sken som skapar en mysig julstämning och det är ett säkrare val jämfört med traditionella glödlampor. LED-lamporna är nämligen energieffektiva, håller länge och alstrar mycket lite värme vilket gör dem mindre brandfarliga.
  • Mycket att välja bland: Hos oss hittar du ett brett utbud av julbelysning för julpynt inomhus och utomhus. Välj mellan juldekorationer i olika storlekar, utföranden och former för att sprida ännu mer ljus i ditt hem.
  • Skapar stämning: Julpynt och julbelysning skapar en varm och mysig stämning när mörkret faller – både inomhus och utomhus. För en mer personlig touch kan du även kombinera julpyntet med fina saker du hittar i naturen eller hemmavid.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 60 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068 Service

Måndag till fredag
09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.