Julpynt utomhus

Våra rekommendationer från denna kategori

  Juldekoration utomhus

  Förvandla trädgården till ett sagoland

  Inget säger jul lika mycket som att sätta upp julpynt i varenda rum.

  Så varför inte slå till lite extra med din juldekoration utomhus i år och förvandla trädgården, innergården eller balkongen till ett riktigt vintersagoland fullt av ljus och färger. Våra utomhusdekorationer inkluderar ljusslingor, ljusklot, figursiluetter och julgranar i nät.

  De flesta av våra juldekorationer är utrustade med LED-lampor, vilket innebär att du inte bara kommer spara pengar i jul, du slipper även byta en glödlampa någonsin igen.

  Vilka dekorationer rekommenderar ni för julpynt utomhus?

  Färger är trendigare än någonsin, så varför inte sätta stämningen i trädgården eller på balkongen med en flerfärgad belysning som får hjärtat att smälta.

  Det blir aldrig fel med lite fantasi heller. Varför inte prova något nytt som figursiluetter eller ljuslister för staketet. De är otroligt populära just nu. Är du ute efter en kraftfull effekt kan du även slå till med en julgran i ljusnät som du kan hänga från flaggstången.

  Vi kan även rekommendera vår 18-uddiga julstjärna eller vårt ljusklot som passar i trädgården året runt.

  Julbelysning lysande julstjarna
  lysande julgran for utomhusbruk 150cm
  julbelysning utomhus

  Vilket IP-skydd ska julbelysning ute i trädgården ha?

  Eftersom de utsätt för alla möjliga väderförhållanden är det viktigt att juldekorationer utomhus har rätt IP-klass. De flesta juldekorationer för utomhusbruk har minst IP44 som inkapslingsskydd, vilket innebär att de är skyddade mot intrång av vatten och fasta partiklar större än 1 mm.

  Kontrollera alltid IP-klassen i produktbeskrivningen innan du köper din julbelysning för utomhusbruk.

  julbelysning utomhus julgran
  julbelysning utomhus ljusslinga

  Vad är fördelarna med julbelysning utomhus med LED-lampor?

  LED-tekniken lämpar sig både av praktiska och estetiska skäl till julbelysning utomhus:

  • Du behöver aldrig byta en glödlampa igen: Ljusslingor, figurer och julstjärnor med inbyggda LED-lampor har en väldigt lång livslängd, vilket betyder att du kan ta fram de år efter år utan behöva byta någon glödlampa.
  • Kostnadseffektivt: LED-lampor har som sagt en lång livslängd och en låg energiförbrukning, så du kan njuta av din julbelysning i många år framöver och spara pengar till massa fina julklappar.
  • Inget strul med sladdar: LED-lampor kan drivas av batterier under längre perioder utan problem, så det har aldrig varit enklare att placera ut din julbelysning i trädgården eller på balkongen.
  • Färgspel: Julen har aldrig varit färggladare tack vare vår julbelysning med flerfärgade LED-lampor som kommer i oändliga skepnader, stilar och storlekar.
  • Ny juldesign: Eftersom LED-lampor är kompakta möjliggör de alla tänkbara designer, såsom tunna ljusrör, filigransiluetter, stora julsiluetter eller och mycket mer.
  led isbjörn julfigur
  ljusslinga

  Går det att använda LED-lampor med äldre juldekorationer?

  Har du haft din julbelysning i många år och får tårar i ögonen vid tanken på att slopa den?

  Inga problem.

  Du behöver inte göra det.

  Om glödlampan i din julstjärna, julfigur eller ljusslinga går sönder eller om du helt enkelt vill dra nytta av fördelarna med LED, är det bara att hitta en LED-ljuskälla som matchar sockeln.

  Tips: För öppna juldekorationer som har en synlig glödlampa rekommenderar vi LED-lampor med filament som kombinerar utseendet av en klassisk glödlampa med LED-teknikens alla fördelar.

  Vad ska man annars tänka på när man köper julbelysning för utomhusbruk?

  Det finns inga lagar som hindrar dig från att dekorera ditt hem som du vill, men det skadar inte att ta hänsyn till grannarna, bilister och fotgängare. För stark belysning kan vara störande.

  Din julbelysning ska skapa stämning och vara en vacker syn, inte lysa rakt in i grannens sovrum eller blända bilister och fotgängare.

  Vi rekommenderar dessutom att släcka ljusen utomhus när du går och lägger dig.

  Vill du lära dig mer om juldekoration utomhus? Har du andra frågor som har med julbelysning och juldekoration att göra? I så fall kan du kontakta vårt expertteam som alltid ser fram emot att svara på dina frågor. Ring idag på 08-44 685 068 eller kontakta oss via e-post.

  twinkly led ljusslinga
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.