Julfigurer utomhus

Julfigurer för utomhusbruk

Renar, tomtar och andra figurer med belysning

Vad finns det för julfigurer för utomhusbruk?

Lysande snögubbar, tomtar och renar har alltid varit populära under den kalla årstiden. Numera finns det många fler upplysta figurer som du kan lämna utomhus en längre tid efter jul: isbjörnar, pingviner, rävar och till och med trendiga enhörningar livar upp vintriga trädgårdar.

5-set LED-ljusfigur isbjoern foer utomhus Konstsmide Christmas
Glittrande LED-ren med guldiga paljetter
LED-utomhus dekorationsbelysning tomte Konstsmide Christmas

Vilka ljuskällor används för julfigurer utomhus?

Nästan varje julfigur för utomhusbruk drivs med LED-lampor. På grund av det låga energibehovet för den här belysningstekniken är elkostnaderna låga. Dessutom är lysdioder mycket slitstarka, vilket garanterar många års njutning av din nya LED-ljusfigur.

Dagens LED-lampor har möjliggjort en trend som blir allt tydligare: trenden med lysande silhuetter. Figurerna framställs som strålande, vackra konturer, vilket ser mycket festligt ut och ger en fräsch touch till den årliga julbelysningen.

LED-utomhusdekoration tomte med slaede Best Season
LED-ljusfigur raev foer utomhusbruk

Vad bör du tänka på när det gäller julbelysning för utomhusbruk?

Sammantaget bör man se till att grannarna inte störs av julbelysningen. Framför allt föreskrivs som regel att grannarna inte får störas kl. 22:00-06:00.

När det gäller själva lamporna bör du se till att varje utvald julfigur verkligen är lämplig för utomhusbruk. Julfigurer för utomhusbruk är på grund av väderförhållandena utrustade med en högre grad av skydd (vanligtvis IP44), så att de tål vinterns kalla klimat.

Vill du ha bra tips om julfigurer för inomhus- och utomhusbruk? Eller har du någon annan fråga om ljus och belysning? Då hjälper vår kundtjänst gärna till: till kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.