Snygg trädgårdsbelysning - inspiration för alla behov

Trädgårdssäsongen är helt enkelt den bästa tiden på året för att jobba, slappna av och tilbringa tid med familj och vänner. Jo bättre trädgårdsbelysning och utomhuslampor du har, ju mer tid vill du gärna spendera utomhus. Men vilka must-haves behövs för att skapa det en mysig atmosfär utomhus? Och hur belyser du bäst möjligt, både runt huset och i trädgården? Och du är kanske också interesserad hur du kan lysa upp blommrabatten, med några enkla tricks?! Vi har lagt en enkel översikt, så att du enkelt kan bli inspirerad till hur du kan uppgradera din trädgårdsbelysning!

Våra mest populära märken för utomhusbelysning

Philips AEG Osram STEINEL SLV Lampenwelt.com

Favoriter från våra tillverkare:


Smarta hem till utomhusområde

Huset har länge varit smart, men nu har trädgården fått samma mölighet: Med hjälp av en app på en smart telefonen eller en fjärrkontroll kan man kontrollera belysningen utomhus. Det är både praktiskt och roligt. Du kan välja olika färger, ljusstyrka för varje tillfälle eller ha hela färgspektret imponera hela kvällen. Det går nämligen an med Smart Home belysning i trädgården!

Med flotta effekter och färger kan du skapa atmosfäriska ögonblick – till och med på vintern! Man kan t.ex. styra julbelysningen med färgrika ljuseffekter ute i trädgården och få mjukare ljus i stugan med ett varmvitt ljus för en mer komfortabel atmosfär. Allt detta kan styras via smart telefonen.

Utforska nu
Smart Home utebelysning

Smarta produkter till din trädgård:


Tipp

Vilken ljuskälla borde jag välja?

Spara på både ström och miljö - och få det vackraste ljuset: detta är bara möligt med lysdioder. Även i trädgården. En annan fördel: LED lyser 100% omedelbart - ett must-have för lampor med rörelsessensor!


Trädgårdsbelysning för ...

.… husväggen

Utomhus vägglampor ger dig en klassisk och effektiv belysning på utsidan av hemmets fyra väggar. I tillägg lyser de upp mörka hörn, ger hemmet en varm och behaglig ram och sätter en signatur på din bostad – så välj en design som reflekterar vem du är. Vägglampor brukas ofta som grundbelysning utomhus – antingen på husväggen, på garaget eller vid ingången. Vi har energieffektiva utomhussvägglampor med LED i ett antal former och stilar och för olika användningsområden, som elegant lyser upp ditt hem när mörket faller.

Se mer
Vägglampa utomhus

Våra bästsäljare:

Trädgårdsbelysning för ...

spotlights utomhus

... blomrabatten

Hobby trädgårdsmästaren vet: att det är en seger känsla när den egenplanterade plantan blomstrar i ens trädgård. Och blommorna som var ett litet frö sprider sig försiktigt ut i rabatten. Hur härligt hade det inte varit att kunna behålla den känslan, även när det blir mörkt?! Det är nämligen möjligt med lampor med jordankare. Dessa kan stå fast i jorden eller i gruset, och lysa upp där du önskar. På så sätt kan trädgården visa upp sig från sin bästa sida om natten.

Se mer

Belys blomrabatten med spotlights:

Trägårdsbelysning för ...

... terrassen

För att vila, slappna av och drömma. För roliga sammankomster och fester. Ja, terrassen är ett ställe som blir brukt en del speciellt på sommaren. Och var är då viktigt? Jo, belysning! Vägg- och ytterväggarmaturer eller spotlights som ger en god allmän belysning, som gör trapporna synliga och som gör terrassen mer säker. Och när det gäller det dekorativa? Färgrika spotlights med markspett, praktiska bärbara utomhuslampor med uppladbara batterier, ljusslingor eller solcellslampor i alla former och färger ger dig en atmosfär du bara kan drömma om. Och för att variera färgerna finns: Smart Home belysning

Se mer
Terrassebelysning

Perfekt belysning för din terrass:

Tipp

Vanliga frågor
om utebelysning

Vilka material är bäst för utomhusbelysning?
På utomhuslampor av god kvalitet och hållbarhet, brukas ofta olika typer av plast och aluminium. Rostfritt stål är också populärt. Dessa material är, stabila, lätta att rengöra och tål korrosion. I tillägg passar lamporna bra in överallt, och ser alltid snygga ut.

Hur hög ljusstyrka behöver min utomhusbelysning ha?
Lumenvärde ger information om lampan's ljusstyrka. Watt-värden hos LED-lampor är inte längre passande för jämförelse. Hur mycket ljus en utomhuslampa skall ge beror på hur man använder den, vilket behov man har och vad man gillar. Naturligtvis måste en spot på uppfarten lysa mer än en dekorationslampa på terrassen.

Vilken IP-klass bör en utomhuslampa ha?
Alla utomhuslampor blir naturligtvis utsatta för olika väderförhållanden. Om lampan ska placeras under ett tak, i närheten av en bassäng, kan man likaväl se på de olika IP-skyddsklasserna (Ingress Protection). Första nummer visar skydd mot främmande föremål, hur långt det kan tränga in. Det andra numret visar skydd mot vatten och fukt. Exempel: IP44 (skydd mot främmande föremål >= 1mm och skydd mot regn och stänk från alla håll), eller IP68 (nära damm och skydd mot nedsänkning).

Vad är bäst: Utomhusbelysning med solceller eller ström?
För praktisk utomhusbelysning, t.ex. längs vägarna, är det bäst att ha lampor som är kopplade till ström. På så sätt har man alltid ljus när man behöver det. Med solcellslampor är man beroende av att batterierna är uppladdade. Solcellslampor behöver direkt solljus en hel dag för att batteriet ska bli uppladdat och lampan kan lysa optimalt. Fördelen är at man inte behöver ledningar och att man kan montera solcellslampor utan speciell kunskap.

Vilka fördelar har utomhusbelysning med en rörelsedetektor?
Många lampor är idag utrustade med en rörelsedetektor. Detta till stor hjälp för komfort, säkerhet och effektivitet. T.ex. när man kommer hem från butiken med fulla påsar, eller när man provar att låsa upp dörren. Dessutom är lampor med rörelsesensor miljövänliga och varar länge för ljuset tänds endast när man behöver det.

Vilka ljusfärger är bäst för utomhusområden?
Detta beror på hur man ska använda lampan. 3000 Kelvin rekommenderas när lampan är avsedd för dekoration på t.ex. terrassen. Den varmvita ljusfärgen gör att trädgården blir ditt andra vardagsrum. För spotlights för infarten eller praktiska lampor rekommenderas universalvit ljusfärg, 4.000 Kelvin.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.