Industriell stil- för en hipp inredning

Fabrikskänla: Den industriella stilen gör intryck genom den rustika, avslappnande fabrikscharmen och kreativa detaljer. I belysningsvärlden dyker det alltid upp nya, spännande design i den industriella stilen. Här ser man detaljer som rör, skruvar eller spikar som utstrålar individualitet och kreativitet, men också mycket nostalgi. Det faktum att den industriella stilen kan göra det så hemtrevligt är den stora hemligheten med denna inredningsstil. Ingen annanstans ser kombinationen av metall, obehandlat trä, glas, bomull och linne så snyggt och hemtrevligt ut.

Till produkterna i industriell stil


Vad är typiskt för den industriella stilen?

Metall, rött cch lack – och det blir hemtrevligt!

Den industriella stilen går tillbaka till den tid då konstnärer fick hyra gammla fabrikslokaler och gjorde om de till stiliga hem. Idag är det som regel fallet för oss alla att vi hellre tillför våra hem en portion fabrikscharm. Ofta genom inredningselement som till exempel lamporna. Industrilamporna avger inte ett kallt blått ljus, men ett behagligt varmvitt ljus.

Pendellampa  Frieda | 1509285

Rustika statements i metall

Industrilampor är ofta tillverkade i metall och har ett massivt tungt uttryck, men lyser också av kreativitet. Man finner ofta detaljer som flagnande färger, rostfläckar och kulor. Som i varje innredningsstil kan man i den industriella stilen välja att sätta ett särprägel med lamporna. En lampa i industriell stil över matbordet eller kommoden ger ett flott blickfång till huset.

Inomhuslampor i metall

Golvlampa Joshua | 6055456

En trend på tre ben

Lampor som står på tre ben finns i nästan varje innredningsstil. Inspirationen kommer från kamerastativ och ateljer- eller studiobelysning. Massiva metallben kännetecknar lamporna med tre ben i den industriella stilen. För den industriella stilen passar filamentlampor perfekt.

Golvlampor i industriell stil

Vi rekommenderar
Golvlampa Giulie | 9621638

Ny design för vintage look

Den industriella stilen uppdateras ständigt

Man kan gärna uppsöka en loppmarknad och finna en autentisk innredningsdetalj i den industriella stilen. Lampor i industriell stil är däremot som regel inte „gamla“ eller begagnade. Lamporna är däremot designade i en gammal look. Det är en stor skillnad. I lampvärlden uppstår det alltid nya snygga design som är inspirerade av fabrikstilen. Till exempel design med spikar, rör och självklart med modern LED-teknologi.

Till nyheterna

Köp nu

Betong

Trendmaterial inom industriell inredning

Tänkte man tidligare på betong var väl inte ordet «dekorationselement» till hus och trädgård något man tänker på. Idag däremot är betong ett av de mest populära trendmaterial. I otaliga dekorationsvarianter tillför betong ett särprägel i hemmet.

Lampor av betong eller i betongfärger har blivit populära blickfång. Dessa lamppr passar bra in i den industriella stilen. Betong kan brukas på både vägg och golv, men att använda betong som material till lampstommen blir en intressant detalj.

Man kan även kombinera betonglampor med andra material som trä eller koppar. Här är det bara fantasin som sätter gränsen.

~ Massivt och rustikt~

Fler betonglampor

Hängelampe Anouk | 1509039
Köp nu
Pendellampa Matteo, Nio und Bikkel (3517132, 4011749, 8509694)

Mer färgrikt

Färgnyanser i den industriella stilen

Industrilampor i grått och matt metall-look passar perfekt in i färgpaletten til den industriella stilen. Populära färger och element är mörka skinnsoffor, gammla trägolv och detaljer i beige, olivgrönt, svart eller mörk rött. Egentligen är stilen svart rustik.

I den industriella stilen är det typiskt att man bryter upp med accentfärger . För detta föremål är lampor ett flott val! En färgstark blå, grön eller röd lampa – eller med en sensationell kopparton.

Det viktigste man ska komma ihåg när man väljer dessa lampor är: att de bör ha en särprägel och kan gärna se använda ut.

Köp nu

Fler ljuskällor, ja tack!

… på industriellt vis

I den nordiska stilen, i den moderna stilen eller i bohemstilen: Lampor med flera ljuskällor eller med flera skärmar på en lampstomme är trendigt.

Det är också fallet i den industriella stilen. Och här kan lamporna gärna vara extra kreativa, iögonfallande och okonventionella

~ Spektakulär fabrikstil ~

Lampa med flera ljuskällor- Fulton | 3048720
Köp nu

Checkbox industriell stil

  • Den industriella stilen: avslappnad fabrikskänsla med mycket nostalgi möter komfort
  • Belysningsdesign i den industriella andan! Med rör, skruvar och rostfläckar
  • Modern teknologi i vintage-look? Lätt som en plätt! Moderna lampor i gammaldags utformning gör jobbet.
  • Lampor med flera ljuskällor – spektakulär design och stilig ljuseffekt
  • Gör det mer hemtrevligt: välj ljusfärgen varmvit!
  • För mer influenser från fabrikscharmen? Mörka skinnsoffor, gammla trägolv och mycket vintage dekoration
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.