GX53 LED-lampor

GX53 LED-lampor – en extremt platt och energisnål ljuskälla

Tack vare den snabba utvecklingen av LED-tekniken stämmer det inte längre att LED-ljuskällor är oanvändbara för belysningslösningar i hemmiljön. LED-ljuskällan GX53 har samma konstruktion som andra GX53-ljuskällor och kan utan problem användas som alternativ till exempelvis kompaktlysrör med GX53-sockel. Med ett avstånd på 53 mm de båda stiften, kan man utan överdrift kalla GX53-sockeln en jätte bland lampsocklar. Men när det gäller höjden är LED-ljuskällan GX53 däremot långt ifrån en jätte. Med en diameter på 75 mm diameter och höjd på 25 mm är dessa LED-ljuskällor extremt platta och passar perfekt i infällda lampor. De kan även med fördel användas inomhus i öppna lampor eller möbler. Vid användning av LED-ljuskällan GX53 i en utomhuslampa i en bör den av säkerhetsskäl dock förses med skyddsglas.

Fördelar med LED-ljuskällan GX53

LED-ljuskällan GX53 har inte bara ett platt utförande utan alstrar också mycket lite värme vilket gör den extra lämplig för infällda lampor. I motsats till konventionella glödlampor, där endast 5 % av energin omvandlas till ljus och resten till värme, kan en LED-ljuskälla som exempelvis GX53 omvandla hela 30 % av den tillförda energin till ljus. Det medför både en avsevärt bättre energieffektivitet och högre säkerhet eftersom själva ljuskällan alstrar betydligt mindre värme. Eftersom lysdioderna i LED-ljuskällan GX53 som högst når en temperatur på 60 °C, lämpar sig LED-ljuskällor av denna typ mycket bra för belysning av värmekänsliga objekt. Dessutom alstrar LED-ljuskällorna GX53 ingen UV- eller IR-strålning, vilket gör dem perfekta för museibelysning, d.v.s. belysning av ljuskänsliga objekt. Med dimbara GX53-lampor kan du kontrollera ljusstyrkan för att anpassa belysningsnivåerna i ditt hem.

Jämfört med alla andra ljuskällor har LED-ljuskällor som GX53 redan nu den längsta livslängden. Vissa LED-ljuskällor av typen GX53 har en livslängd på upp till 50 000 timmar. Därmed överträffar de lågenergilampor som dessförinnan har klassats som mest energieffektiva.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 60 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.