- Föregående
- 1
- 2
- 3
- ...
- 9
- Nästa
Extra rabatt: 10 % från 1099 kr | 13 % från 1799 kr | 15 % från 2799 kr - på nästan allt
LED-ljuskällor med E14-socklar var nog ljuskällorna vi längtade mest efter (förutom E27-LED-ljuskällorna kanske). Anledningen är enkel: E14-ljuskällor är så pass vanliga i många vardagsrums- och arbetslampor att man helt enkelt inte kan vara utan dem. Vill man t.ex. undvika levande ljus i ljuskronan, är kronljus det enda alternativet. Eftersom glödlampor, halogenlampor och till och med energisparlampor är otänkbara om man vill vara i alla fall lite miljövänlig, var det bara en tidsfråga innan LED-ljuskällor med E14-sockel skulle komma.
Helt konkret innebär det för dig att du kan uppgradera dina gamla E14-lampor med modern ljusteknik. Dessutom får du många nya möjligheter för belysningen. Har du t.ex. ett smart hem, har märken som Philips och Osram ljuskällor som kan ting, som bara för några år sedan aldrig skulle vara möjliga.
När det gäller LED-ljuskällor med E14-socklar använder man lumentalet för att ange lampans ljusstyrka. Detsamma gäller för övrigt alla andra ljuskällor som inte är glödlampor.
Självklart anger man fortfarande wattalet. Detta säger dock endast något om lampans energiförbrukning och har ingenting med ljusstyrkan (lumen) att göra. För glödlampor gällde följande: En 25 watts glödlampa hade alltid ca 200 lumen, 40 watt motsvarade ca 400, 60 watt ca 700 och 100 watt motsvarade 1 300 lumen.
Detta kan vara hjälpsamt när du ska köpa en LED-ljuskälla med E14-sockel och den har ett jämförelsevärde på förpackningen. Dessutom finns det alltid information om jämförelsevärdet på vår hemsida.
Om du lägger märke till att din LED-ljuskälla surrar och du använder en dimmer, ska du släcka ljuset meddetsamma. Det är någonting som inte fungerar som det ska.
Antingen använder du en dimmer som inte är kompatibel eller en E14-LED-ljuskälla som inte är dimbar. Inte alla E14-LED-ljuskällor är dimbara. Även om just din ljuskälla är det, är den inte nödvändigtvis kompatibel med alla dimrar.
Vår kundtjänst kan hjälpa dig med att hitta en dimmer och ljuskälla som är kompatibla. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.
Bara för att du inte orkar att krångla med en extern dimmer, behöver du inte vara helt utan mysigt dimrad belysning! Det finns nämligen E14-LED-ljuskällor med integrerad teknik för dimring.
Allt du behöver att göra är att sätta E14-LED-ljuskällan i armaturen och trycka flera gånger på den vanliga strömbrytaren för att dimra ljuset. Exempelvis SceneSwitch-ljuskällorna från Philips kan varmt rekommenderas eller EasyDim-E14-LED-ljuskällor.
Ett enklare sätt att skapa en mysig ljusstämning finns inte!
Är det fråga om en filamentlampa som lyser åt alla håll, ska du titta efter strålvinkeln, när du köper en E14-LED-ljuskälla. Olika strålvinklar används för olika ändamål:
smal vinkel: riktade spotlighter, t.ex. på tavlor
mellanstor vinkel: separata ”ljusöar”, t.ex. fåtöljen där du kopplar av med en bok
bred vinkel: bred allmänbelysning, t.ex. i vardagsrummet
Förresten: Ju längre bort från objektet ljuskällan är, desto större blir ljuskretsen på ytan. Ju närmare objektet är ljuskällan, desto mindre blir ljuskretsen. Detta är relevant t.ex. när E14-LED-ljuskällan ska sättas i en höjdjusterbar hänglampa.
När du köper en ”vanlig” E14-LED-ljuskälla ska du alltid kontrollera på hemsidan vilken ljusfärg den har. Denna säger något om ljusets färgtemperatur. Beroende på färgtemperaturen kan ljuset vara lämpligt för olika användningsområden i hemmet. Ännu flera möjligheter får du med smarta ljuskällor med justerbar färgtemperatur och RGB-färger.
Man indelar ljuset i tre huvudsakliga ljustemperaturer:
mindre än 3 300 kelvin: varmvitt ljus likt en glödlampa – perfekt för hemtrevliga rum
3 300 till 5 300 kelvin: universalvitt ljus, dvs. mer vitt än rött – perfekt för arbete
mer än 5 300 kelvin: dagsljus, mycket blått – perfekt för rum med ett praktiskt syfte eller källaren
En reflektorlampa i en ljuskrona är lika felplacerad som ett kronljus med vindpustdesign i en sluten armatur i taket. Möjligt är det trots allt, eftersom båda formerna kan ha en E14-sockel. E14-LED-ljuskällor finns som …
kronljus med matt glas, t.ex. till hänglampan
ljuskällor i vindpustdesign, t.ex. till ljuskronan
filamentlampor, t.ex. till öppna armaturer
ljuskällor i droppform, t.ex. till bordslampan
ljuskällor i kolvform, t.ex. till taklampan
ljuskällor i rörform, t.ex. till julstjärnan
reflektorer, t.ex. till takspotlighten
LED-ljuskällor kombinerar modern ljusteknik med en nostalgisk känsla. De gör det möjligt att belysa hemmet med en vacker ljuskälla som inte är glödlampa samt att slippa för fula energisparlampor som verkligen inte passar till ljuskronan.
Det finns ingen bättre ljuskälla än en med lysdioder för lampor med rörelsesensorer! LED-ljuskällor med E14-socklar klarar nämligen många tändcykler. En lampa med sensor tänder och släcker ljuset ofta, vilket förkortar en ljuskällas livslängd avsevärt. Dessutom tänds LED-ljuskällor direkt till 100 % ljusstyrka. Därmed har de en klar fördel före energisparlampor som behöver värmas upp.
De finns både med fjärrkontroll och styrning via en app på mobilen. Vanliga funktioner för sådana ljuskällor är bl.a.:
dimbar ljusstyrka
ändring av färgtemperaturen
inställning av RGB-färger eller skiftande RGB-färger
en timer
olika förinstallerade effekter
Ju smartare ljuskällan är, desto flera möjligheter finns det. I smarta hem används E14-LED-ljuskällor bl.a. för att simulera närvaro när man är på semester eller tända ljuset automatiskt enligt tidsscheman som passar din vardag.
Vill du veta mer om E14-ljuskällor med lysdioder? Ring vår kundtjänst på telefonnummer 08-44 685 068 eller kontakta dem via kontaktformuläret.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.