Dimrar, ljusstyrning

Våra rekommendationer från denna kategori

  Dimrar och ljusstyrning

  För ljusare och smartare hem.

  Dimrar och smart belysning ger dig makten att kontrollera atmosfären och stämningen i ditt hem. Det betyder att oavsett om du kopplar av eller jobbar hårt så kan du hitta rätt ljusfärg och ljusstyrka för att matcha vad du gör.

  Vad bör man tänka på när använder en dimmer med LED-lampor?

  I stort sett kunde alla klassiska glödlampor och halogenlampor dimras. Men med övergången till LED-tekniken (och dess föregångare, lågenergilampan) har detta förändrats.

  Varför?

  För att inte alla LED-lampor är dimbara.

  Om du vill kunna dimra LED-lampor måste du köpa speciella dimbara LED-ljuskällor. Dimrar för LED-lampor använder annorlunda tekniker än klassiska dimrar, men det finns även universaldimrar som kan styra både LED- och halogenlampor.

  LED-lampa E27 fraan Arcchio
  Inte alla LED-lampor är dimbara. Huruvida en ljuskälla är dimbar eller inte anges på förpackningen samt i produktspecifikationen på vår webbshop.
  Eluttag med dimmer barnsaekra fraan Heitronic
  Uttagsdimrar är praktiska för att dimra bords- och golvlampor. Men de fungerar vanligtvis endast med klassiska glödlampor eller halogenlampor.

  Finns det ett enkelt alternativ till dimbara LED?

  Ja, det heter smart hembelysning.

  Några av de viktigaste funktionerna i smart belysning är individuell justering av:

  • Ljusstyrka
  • Färgtemperatur
  • RGB-färg

  Inga tillbehör, som en extern dimmer till exempel, krävs för dessa lampor. Det innebär att smarta LED-lampor har blivit ett nytt och okomplicerat alternativ för att styra din belysning.

  LED-panel
  Dimbara lampor med LED ändrar ljusstyrka och ljusfärg efter behag utan extra tillbehör. Det betyder att samma lampa kan användas både som arbetsbelysning och stämningsbelysning. En av de mest populära lamptyperna för detta ändamål är LED-paneler.
  iDual LED-filamentlampa E27 med fjaerrkontroll
  Komplett dimringsteknik är redan integrerad i smarta ljuskällor. Vissa kräver wifi-anslutning, medan andra styrs med fjärrkontroll eller både och.

  Hur styrs smarta lampor?

  För att styra din smarta belysning krävs vanligtvis wifi-anslutning och det smarta hemsystemets mobilapp.

  Ett allt vanligare alternativ är även röststyrning. Och de allra flesta smarta belysningssystemen kommer med en fjärrkontroll som kan användas istället för mobilappen.

  Och för de som vill hålla sig till en klassisk dimmerkänsla går det även att koppla ihop sina lampor till en strömbrytare. Det finns otaliga praktiska tillbehör när det kommer till smarta dimrar och smart belysning, så du kommer definitivt kunna hitta ett alternativ som passar dina behov.

  Du hittar hela utbudet av styralternativ för din belysning i respektive smarta hemsystem.

  Philips Hue Wireless stroembrytare
  Vissa tillbehör, som Philips Hue-strömbrytaren, är batteridrivna och kan enkelt monteras med tejp. De kommunicerar trådlöst med de smarta lamporna via Wifi eller Bluetooth och gör det möjligt att styra belysningen utan dimmer.
  Yeelight Bluetooth-fjaerrkontroll
  En fjärrkontroll medföljer nästan alla smarta hemsystem. Vissa är klassiska infraröda fjärrkontroller, medan andra fungerar via Bluetooth. De är ett utmärkt alternativ för alla de som inte är så förtjusta i att använda en app på sin smartphone för att tända lampan.

  Behöver du praktiska råd om hur man använder en trådlös dimmer? Har du andra frågor om ljusstyrning eller smart belysning? Vårt expertteam hjälper dig gärna i så fall. Fyll bara i vårt kontaktformulär.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.