Dimbara LED-lampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Dimbara LED-lampor

  Att LED-lampor är mer energieffektiva än vanliga glödlampor vet du redan. Vill du ändå inte avstå från det som gjorde den gamla goda glödlampan så hemtrevlig? Det behöver du inte heller. Här är goda nyheter: LED-lampor kan man naturligtvis även dimma och på så sätt göra ljuset mer hemtrevligt. Men bara om de är avsedda för detta.

  Lampenwelt.com

  Hur vet jag om LED-lamporna är dimbara?

  Mycket enkelt. I vår butik hittar du punkten “dimbar” bland produktdetaljerna. Det står även på förpackningen. Alltså en lätt sak. Vår rådgivning kan naturligtvis också svara på frågorna. Kontaktuppgifter hittar du nedan.

  Hur hittar jag en dimbar LED-lampa med rätt sockel?

  Även detta hittar du bland produktdetaljerna. Under “fattning” står vilken fattning lampan ska ha för att vara kompatibel med ljuskällans sockel. Vår praktiska filterfunktion gör det lätt för dig. Här kan du lägga till det du behöver. Till exempel G9, E14 eller GU10.

  Vilken dimmer är rätt för dimbara LED-lampor?

  Har du redan köpt den dimbara ljuskällan? Då har du tagit första steget. Nu behöver du bara den passande dimmern. På förpackningen kan du läsa vilken sorts dimmer det är. Ofta har dimrarna faskontroll eller sektionskontroll. Behöver du få det tydligare förklarat? Vänd dig gärna till vår rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du nedan.

  Varför brummar och fladdrar mina dimbara LED-lampor?

  Det kan vi berätta för dig: antagligen använder du fel dimmer. Var noga med vilken dimmer som passar för vilka dimbara ljuskällor. De tekniska uppgifterna ger dig hjälp. Och på förpackningen hittar du också svar på kompatibilitetsfrågor.

  Vilken dimmer är rätt för dimbara LED-lampor?

  Vad händer om man dimmar LED-lampor som inte är dimbara?

  Funderar du på att testa om en LED-lampa utan dimmerfunktion går att dimma? Gör helst inte det. Då kan följande hända: för det första kan dimmern ta skada. för det andra börjar ljuskällan antagligen flimra och fladdra. Eller också fungerar det helt enkelt inte. I värsta fall går den sönder i förtid. Om du har otur blir både dimmern och ljuskällan förstörda.

  Ett gott råd: Om du kommer på idén att ändå sätta i en dimbar lampa och helt enkelt låta bli att dimma den säger vi: det är bättre att låta bli. Även om du har ställt dimmern på 100 procent kan dimmer och ljuskälla bli förstörda. Acceptera: de passar helt enkelt inte ihop. Det finns inga kryphål. Enda lösningen i detta fall: byt ut dimmern mot en vanlig strömbrytare.

  Osram

  Finns det dimbara LED-lampor från Osram?

  Har du goda erfarenheter av en speciell tillverkare? Vill du förlita dig på den, även nästa gång du skaffar en lampa? Det är ett smart beslut. Det som fungerar ska man inte ändra på. Om du exempelvis har goda erfarenheter av Osram lägger du bara till märket i tillverkarfiltret. Och så visas snart ditt personliga urval.

  Finns det även dimbara retrofit-LED-lampor?

  Förklaring: alla LED-lampor med beprövade gamla socklar är retrofit-lampor. E27, E14 och G9 är exempel på standardfattningar. Om du letar efter en dimbar LED-lampa med E27-fattning, så är den en ... är du med? En retrofit-lampa.

  Vilka reservlampor passar till min tak-uplight?

  Om din tak-uplight har dimmerfunktion ska du också använda dimbara LED-lampor. Det är viktigt att alla lamporna är kompatibla. Ofta används E27-lampor till tak-uplights. Men även andra lampor kan vara aktuella, beroende på modellen.

  Det bästa är att: leta fram din tak-uplight i vår butik och klicka på “välja reservlampor” längst till höger. Då får du direkt förslag på passande lampor. På så sätt behöver du inte fundera på om de passar eller ej.

  Finns det dimbara LED-lampor med fjärrkontroll?

  Har du ett smart hem? Då vet du det säkert. Dimbara LED-lampor kan man inte styra med en smartphone-app. För många lampor kan alla funktioner även styras med fjärrkontroll. Utöver att ändra ljusfärg och multifärgat ljus kan man också bekvämt dimma dem från soffan.

  Finns det dimbara LED-lampor med fjärrkontroll?


  Behöver du råd om lampor och kompatibilitet? Kontakta gärna vår rådgivning. Du når dem på telefonnummer
  eller enkelt via kontaktformuläret .

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.