Ljuskronor i klassisk / antik stil

Våra rekommendationer från denna kategori

  Historisk utsida, tekniskt modern insida: antika ljuskronor

  Den som älskar en något pampig stil kan inte vara utan: Ljuskronor – helst i antik design – ger extravaganta rum ett charmerande och klassiskt intryck. Ju större rummet, desto bättre, eftersom ljuskronor ofta tar mycket plats i rummet och har störst möjliga effekt, när de hänger långt ifrån golvet och närmaste väggen. Men bara för att du vill ha en ljuskrona, behöver du så klart inte bo i en borg eller ett slott. Ett sekelskifteshus, en loftvåning, ett stort rum eller en rymlig korridor är perfekta användningsområden för en antikt inspirerad ljuskrona. Det finns till och med ljuskronor som passar i små rum.

  Är antika ljuskronor faktiskt gamla eller ser de bara ut som så?

  Är du på jakt efter en ljuskrona som rent faktiskt är antik, är det nog bäst om du går på loppis eller i en antikaffär istället. Är det bara ett antikt utseende som är viktigt för dig och det spelar faktiskt ingen roll hur gammal självaste ljuskronan är, hittar du nog det som du ska ha på vår hemsida. Bland våra antikt inspirerade ljuskronor finns modeller som bara är som gjorda för gamla slott, utan att man lägger märke till att de inte är en del av originalinredningen. Har du frågor om antika ljuskronor, kontakta gärna vår kundtjänst på nedanstående nummer.

  Av vilka material tillverkas antika ljuskronor?

  Vill du veta precis av vilka material ljuskronor med antikt utseende tillverkas, kan du använda filtret ”material” på vår hemsida. Här kan du välja mellan:

  • glas
  • trä
  • kristall
  • mässing
  • textil
  • siden
  • och andra material som exempelvis järn.

  De finns till och med i plast, ett material som ingen skulle förvänta sig att se i en gammal borg, men som faktiskt kan se gammal ut om det används på rätt sätt.

  ljuskronor klassisk antik
  ljuskronor klassisk antik
  ljuskronor klassisk antik

  Är kristall ett speciellt material för ljuskronor?

  När man tänker på ljuskronor tänker man nog först och främst på stilfulla och överdådiga tunga ljuskronor med otaliga kristaller. Ett namn som ofta förknippas med sådana ljuskronor är Swarovski, vars kristaller förvandlas till praktfulla lampor av företaget Schonbek. Andra tillverkare av kristalljuskronor kan du se genom att använda motsvarande filter på hemsidan. En sak som du borde tänka på: Inte alla kristalljuskronor är mäktiga och antika. Det finns givetvis också moderna varianter.

  ljuskronor klassisk antik

  I vilka färger finns ljuskronor?

  Den helt klassiska modellen är en silvrig eller gyllene ljuskrona eller en i mässing. Det finns dock många flera varianter: allt från grå till brons och krämfärgade. För att säkerställa att även din favoritfärg finns i sortimentet, kan du använda filtret på hemsidan. Ring vår kundtjänst om du har frågor kring vilken färg som matchar ditt hem. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  Finns det antika ljuskronor med levande ljus?

  Ljuskronor med levande ljus kommer du nog inte att hitta på vår hemsida. Då är loppisen nog ett bättre bud. Det som du istället garanterat kommer att hitta hos oss är ljuskronor med LED-ljuskällor som ser ut som levande ljus. Så kallade LED-kronljus liknar levande ljus nästan på pricken, men du slipper för brandfaran. Tips: Inte bara kronljus, utan även sådana i vindpust-design ser fantastiska ut i kombination med en ljuskrona i antik design. De har böjda eller vridna kolvar, vilket påminner rätt mycket om levande ljus.

  Hur stor borde en ljuskrona helst vara?

  Detta beror så klart helt och hållet på vad du tycker om. Det finns bara en ganska självklar sak som du ska tänka på: I mindre rum ser en gigantisk ljuskrona mindre bra ut. Ett sådant antikt praktexemplar ska ha lite utrymme för att visa sig från sin bästa sida.

  Tips: Oavsett modellen ska du tänka på antalet ljuskällor respektive det totala ljusflödet när du väljer en ljuskrona. Detta mäts i lumen och avgör hur ljust det rent faktiskt blir i rummet. Du kan när som helst fråga vår kundtjänst om råd. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  Finns det även rustika ljuskronor?

  Självklart finns de och de är faktiskt mycket populära. Därför har de fått sin alldeles egen kategori på hemsidan – ljuskronor i lantlig/rustik stil. Är du inte säker på vilken stil som passar bäst hemma hos dig? Prata med vår kundtjänst och få lite inspiration. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  ljuskronor klassisk antik

  Har du flera frågor eller behov för hjälp, innan du kan välja din ljuskrona? Ring vår kundtjänst på 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.