TIPS

Inspiration till uppfarts- & fasadbelysning

Tips för ett funktionellt och effektivt ljuskoncept med rörelsesensor och den rätta belysningen

På samma sätt som hallen är ingången till hemmet, är uppfarten och fasaden ingången till hela egendomen. Lamporna som du installerar där ska vara funktionella och ha ett tilltalande ljust och varmt ljus som välkomnar dig och dina gäster. Med rätt fasadbelysning kan du dessutom öka säkerheten - för optimal synlighet och orientering i mörket.


Uppfartsbelysning

Dos and Don'ts

Det finns mycket att välja mellan när det gäller belysningskoncept för garage och carportar. Vilka lampor som är bäst lämpade är i slutändan en fråga om smak. Ett populärt val för belysning av uppfarter och gårdar är infällda spotlights, utomhusspotlights och inte minst vägglampor och pollare för belysning längs gångar och framför entrén.

Detta bör du vara uppmärksam på

Installera uppfartsbelysning

Tips för en rätt genomföring

Noggrann planering och professionell installation är avgörande för ett lyckat belysningskoncept. Hur många armaturer i vilken konstellation och på vilken monteringshöjd måste man tänka på i förväg så att man senare får önskad komfort och optimal säkerhet.

Bra att veta:

Rörelsesensor

Den optimala lösningen för uppfarten!

Rörelsedetektorer ser till att ljuset på uppfarten bara tänds när det verkligen behövs. Detta minskar elkostnaderna och skyddar ljuskällorna. Många utomhusarmaturer har en fast installerad rörelsedetektor eller kan fås med en rörelsedetektor.

Bra att veta:

Solcellslampor:

Nyttja solens kraft!

Idag är solcellslampor inte längre bara dekorativa lampor. De ger också praktisk belysning i uppfarten, på stigar och annat. Med solcellslampor skyddas miljön och elkostnader och kablar hör till det förflutna.

Bra att veta om solcellslampor

LED-ljuskällor

Spara energi och kostnader!

LED-lampor övertygar med lång livslängd och låg energiförbrukning samtidigt som de har utmärkta belysningsegenskaper. Dessutom uppnår de 100 % ljusstyrka omedelbart efter att de slagits på och är därför idealiska för rörelsedetektorer.

Fakta om LED-ljuskällor:

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.