Italienska designlampor

Belysningskultur med elegans och karaktär

De kombinerar hantverkstradition och toppmodern teknik. De står för graciösa ljuskreationer och tidlösa kultarmaturer. Vi talar om italienska designmärken som sätter internationell standard med sina eleganta och stilfulla armaturer. Bakom varumärken som Flos, Artemide och Luceplan står kända designers med ett utomordentligt rykte som skapar kultbelagda armaturer i generationer med exklusiva material.

Upptäck designlampor


Imponerande golvlampor

Tidlösa, italienska designklassiker

De har en mycket speciell plats i rummet: I harmoni med eleganta sittmöbler eller sideboards gör golvlampor från italiensk design inredningen mer exklusiv och extraordinär - med en hisnande ljuseffekt!

Shoppa italienska golvlampor
Paolo Rizzatto

Paolo Rizzatto

Den mest kända armaturdesignen från Luceplan kommer förmodligen från medgrundaren Paolo Rizzatto: Costanza armaturfamiljen. Costanza, som ursprungligen var vit, finns nu även i mjuka pastellfärger och dynamiska färger. Den praktiska touchdimmern, som numera är en standardfunktion, ansågs vara en trendig sensation 1986, året då den skapades.

Eleganta pendellampor

Inred olika platser på ett imponerande vis

Exklusiva delar av interiören måste sättas i scen med elegans. Till exempel matbordet, chaiselongen eller byråen. Pendelarmaturer från italienska designverkstäder är ädla med sin form, färg och ljuseffekt.

Shoppa italienska pendellampor
Mark Sadler

Marc Sadler

Marc Sadler är ursprungligen industridesigner inom sportindustrin och experimenterar regelbundet med nya material och nya produktionsprocesser. Hans innovativt-experimentella signatur är fortfarande hans varumärke. Han designade kultlamporna Mite, Tress och Twiggy för det italienska belysningsföretaget Foscarini.

Iögonfallande vägglampor

Italiensk design i ögonhöjd

Vägglampor från de bästa italienska designernas kreativa penna sätter accent i våra vardagsrum. Från färgglada blommiga mönster till puristiska mönster och frodiga statementplagg, allt finns tillgängligt för att passa din smak..

Shoppa italienska vägglampor
Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi är grundaren av Artemide och går in i historien om kultförklarade italienska belysningstillverkare. Med en examen i flyg- och raketteknik i fickan ägnade han sig åt produktion av belysningssystem i början av 1960-talet och grundade Artemide tillsammans med Sergio Mazza. Hans mest kända design: pendelarmaturerna Miconos och Nur samt armaturserien Discovery.

Bordslampor med karisma

Italienska designikoner

Bordslampor från de bästa italienska märkena har fått en hedersplats: de placeras på soffbord, sideboards och liknande och ger våra vardagsrum en charmig känsla - både i rak design och i lekfull design.

Shoppa italienska bordslampor
Achille und Pier Giacomo Castiglioni

Achille och Pier Giacomo Castiglioni

Achille och Pier Giacomo Castiglioni är kända som en designerduo för sina enastående belysningsdesigns för det italienska belysningsmärket Flos. Deras kreativa produktion omfattar golvlampan Toio, som drar till sig uppmärksamhet som en bilstrålkastare som har gjorts om för ett annat ändamål, samt bordslampan Taccia och båglampan Arco. Den senare var den första i sitt slag i början av sextiotalet.

Eyecatcher taklampor

Italiensk ljuskonst från ovan

Italienska formgivare bevisar det på ett imponerande sätt: Takarmaturer är inte enbart funktionella. De kan snarare vara verkliga ljuskonstverk som använder form, färg och material för att optimera ljuseffekten.

Shoppa italienska taklampor
Ross Lovegrove

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove har redan designat flera lampserier för Artemide, bland annat den graciösa taklampan Skydro, som ser ut som en samling silverdroppar. I sitt arbete tar designern gärna fasta på naturens logik och skönhet och använder organiska former i kombination med innovativ teknik och högkvalitativa material.

Ljuskronor som centerpiece

Majestätiska ljuskreationer

Den högsta disciplinen inom armaturdesign när det gäller extravagans är ljuskronor i alla former: från organiskt böjda ljuskronor med guld- och kristallprydnader till rena modeller i miniatyr med slanka linjer.

Shoppa italienska ljuskronor

Italienska premiummärken


  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.