»»Utomhustaklampor

Utomhustaklampor


230 artiklar

Sortering:

Välj filter:

 
 
 

Julbelysning - upp till 60% rabatt!
Julbelysning - upp till 60% rabatt!
HIGHLIGHTS
Molnformad taklampa EOS
2 775,90 kr
A++
Kantig utomhustaklampa Hana
890,90 kr
699,90 kr
A++
Specialpris giltigt fr.o.m. 2017-12-13
Vega - en LED-vägglampa för utomhusbruk
2 788,90 kr
A+
Med avskärmning i kritsten – LED-taklampa Shine M.
5 208,90 kr
1 018,90 kr
A+
Specialpris giltigt fr.o.m. 2017-12-02

Du har tidigare tittat på...

Gestalta terrasser och balkonger på ett hemtrevligt sätt med utomhustaklampor

Pendellampor och taklampor utomhus får folk att tänka på inomhusinredning. Dessa produkter, som normalt monteras i rumstak inomhus för att fungera som underbar allmänbelysning i vardagsrummet eller som stämningsfull platsbelysning i matsalen förväntar man sig kanske inte monterade i trädgården under fri himmel. I verkligheten monteras dessa utomhuslampor inte mitt i trädgården utan på en takförsedd terrass eller balkong. Här sörjer de för en särskilt lyxig atmosfär: De gör denna del av tomten mycket hemtrevligare. I kombination med passande möbler, t.ex. ett bord som passar perfekt för sällskapsspel eller över ett matbord för varma sommarkvällar blir balkongen eller terrassen ett andra vardagsrum utomhus.

Allmänbelysning med utomhustaklampor

Utomhustaklamporna liknar taklamporna för inomhusbruk: Armaturerna har en bred, oövertäckt lampskärm och en diskret ram i antingen rostfritt stål, krom eller svart. I enlighet med inomhuslamporna sörjer den oövertäckta lampskärmen för maximal fördelning av ljuset. Detta är nödvändigt för ett utomhusområde för att kunna erbjuda god belysning. I vardagsrum och sovrum reflekteras ljuset på väggarna - utomhus saknas oftast denna typ av reflektionsytor. P.g.a. låg reflektion är skuggor från enstaka utomhustaklampor svåra att frångå. Detta kan leda till att bordsytan under en utomhustaklampa i en trädgård fortfarande kan förbli mörk. I sådana fall kan det löna sig att kombinera taklampan med en vägglampa för att uppnå god allmänbelysning. Se dock till att montera bländfria armaturer, annars kan hemtrevligheten på terrassen eller balkongen snabbt vara bortblåst.

Hemtrevnad med bländfria utomhustaklampor

Utomhustaklamporna har en fördel i och med placeringen på en takförsedd balkong eller terrass. Armaturen sitter oftast monterad ovanför synfältet. Dessutom: Har du märkt att du ofta slänger bak huvudet när du skrattar eller tycker något är roligt? Det har du nog märkt! Det är ju just detta du vill göra i ditt "andra vardagsrum" och du kommer antagligen ofta att titta rakt upp mot din nya taklampa. Du vill nog inte att roliga stunder störs av för starkt ljus som gör att du får ont i ögonen. Naturligtvis inte vill du inte det. Därför skall taklampor utomhus helst gestaltas komplett bländfria. Det kanske låter svårt att uppnå men är faktiskt förvånansvärt enkelt i verkligheten: Lampskärmen bör inte vara helt transparent för att därmed släppa igenom allt ljus. Utomhustaklampor är därmed ofta försedda med en opalvit skärm eller polycarbonatskärm. Dessa typer av skärmar släpper ut angenämt ljus utan att störa ögonen. Plastlampskärmar är dessutom högkvalitativt utarbetade för att vara tåliga mot väder och vind. Uteplatsen må vara ett varmt och okomplicerat område på sommaren men blir en storm av regn, snö och is på vintern.

Rätt skyddsklass för utomhustaklampor

Utomhustaklampor på terrassen och balkongen kommer att angripas av regn, snö, is, smuts och insekter. Utomhustaklampor är bra skyddade mot väder och vind eftersom de är monterade under tak men måste också vara robust konstruerade. Den skyddsklass som normalt krävs för utomhuslampor är IP44. Högkvalitativa produkter är ännu bättre skyddade: Skyddsklass IP66 sörjer för allra bästa skydd: skydd mot smuts (och som också förhindrar insekter från att komma in i armaturen) och skydd mot starkt stänkvatten bevämpar dina utomhustaklampor mot alla möjliga påfrestningar. De högre skyddsklasserna IP67 och IP68 skyddar produkten i de fall att den skulle utsättas för en ordentligt vattendusch. Detta betyder dock inte att dina taklampor t.ex. kan användas under vatten. Armaturer för trädgårdsdammar måste vara skyddade med den maximala skyddsklassen IP88 för att kunna tåla den livsfarliga kombinationen av vatten och el.

Starkt ljus från starka ljuskällor i dina utomhustaklampor

Inget ljus utan ljuskälla: Ljuskällan spelar en stor roll i utomhustaklampor (precis som i alla andra armaturer, oavsett om de sitter placerade i vardagsrummet eller i trägården). Typen av ljuskälla skiljer sig dock inget alls från de ljuskällor som du använder inomhus: Det finns ett stort urval av glödlampor, halogenlampor, energisparlampor och LED-lampor. Beakta de viktigaste faktorerna när du väljer ljuskälla: ljuskvalitén och energieffekt. Ljuskvalitén sörjer för att du ska känna dig hemma i trädgården. Energieffektiviteten sörjer för att du inte ska behöva oroa dig för att utomhuslampan skall leda till hög elräkning. Ljuskvalitén bör ge en färgåtergivning om minst Ra 80 så att maten på utomhusområdet skall återges i vackra färger och inte upplevas som smaklösa och gråaktiga. En annan viktig egenskap hos kvalitetsljus är ljustemperaturen. Välj mellan varmvitt, universalvitt eller dagsnyans för att få fram din personliga favoritljustemperatur. Kom ihåg: Varmvitt ljus sörjer för mysigt ljus, dagsljusnyans motsvarar äkta dagsljus och är snarare blåaktigt än rödaktigt. Inomhus upplevs dagsljustemperatur som "kall" - utomhus kan det upplevas som något helt annat, helt efter tycke och smak. I en perfekt värld är det ideala att pröva båda ljustemperaturer så att du känner dig absolut trygg i ljusvalet. Två faktorer är viktiga för att undvika höga ström- och driftkostnader: Strömkostnaderna måste hållas nere och får samtidigt inte innebära att ljuskällan måste bytas ofta och därmed skapa högre anskaffningskostnader. Lösningen på detta problem är LED-lampor: En högkvalitativ LED-ljuskälla har en livslängd om över 50 000 timmar och upp till 90 % mindre energiförbrukning i jämförelse med en glödlampa. LED-lampor överträffar alla andra typer av ljuskällor på marknaden när det gäller ljuskvalitet. Letar du efter högkvalitativ ljuskälla? Vi rekommenderar dig att ta en titt på ljuskällorna från vårt eget märke Lampenwelt.com för att utrusta sina inomhus- eller utomhusarmaturer på ett optimalt sätt.

Utmärkt märken från kända tillverkare för dina utomhustaklampor och utomhuslampor

Båda armaturer och ljuskällor bör hålla högsta kvalitet för att du skall få glädje av dina nya produkter. Välj mellan olika högkvalitativa märken på Lamp24.se, bl.a. från tillverkaren STEINEL som hävdat sig genom högkvalitativa utomhuslampor. Ett särskilt bra pris/effekt-förhållande får du med Lampenwelt.com, Lamp24s egna märke. Vårt provlaboratorium utvecklar högkvalitativa inomhus- och utomhuslampor baserad på kundönskningar och vår expertis inom området. Du får modern design i kombination med huvudsakligen modern LED-ljusteknik för att kunna skapa nytt och effektivt ljus i din trädgård till kostnadseffektivt pris. Känn dig hemma i trädgården med produkter från Lampenwelt.com.

Denna webbplats använder kakor (cookies) för statistik anpassat innehåll och annonser. Läs mer...>>