Tyg pendellampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Pendellampor med textilskärm – mysigare belysning är svårt att hitta

  Alla vill väl bara mysa där hemma, men hur blir hemmet så mysigt som möjligt? Med rätt inredning förstås. Belysningen spelar en stor roll i detta. Du kan välja mellan golv-, bords- och vägglampor, hänglampor, taklampor och mycket mer. Lampan som oftast förknippas med en hemtrevlig känsla och bästa belysningen är pendellampan med textilskärm.

  Vilka former brukar pendellampor med textilskärm ha?

  Svaret är enkelt: den form som du vill att den ska ha. Det finns nämligen pendellampor med textilskärm i alla möjliga olika varianter. Riktigt många varianter faktiskt. Så det finns garanterat en modell som faller dig i smaken. Kanske en lampskärm i form av en hatt? Eller en extravagant textilskärm med veck eller en som liknar ett svävande ufo. Låter det bra? Då är en hänglampa med textilskärm det rätta för dig!

  pendellampa med textilskarm
  pendellampa med textilskarm
  pendellampa med textilskarm

  Du kan så klart också välja en lampa som är mindre iögonfallande. Men därför behöver den inte vara mindre vacker eller till och med enformig. Klassikern bland pendellamporna med textilskärm är lika trendig nu som då. Vi pratar om ett upphäng med ljuskälla runt vilken en ädel, hemtrevlig textilskärm hänger. I oval eller rund form och olika tyger och färger. Med en stor eller liten diameter. Men alltid mysig och atmosfärisk. Du ser: utbudet är stort, oavsett om du vill ha en klassisk eller en modern och unik lampa. Du ska bara bestämma dig.

  Hur stor borde en pendellampa med textilskärm vara?

  Inte för stor och inte för liten så klart. Vad innebär det? 50 eller 60 cm i diameter eller till och med 100? Det är inte så lätt att ge ett enhetligt svar på. Ska den hänga ovanför ett bord är det först och främst viktigt att den hänger ca 80–100 cm ovanför bordsytan. Så mycket borde du veta om monteringshöjden. Vad gäller lampans storlek, så borde den vara ca 30 cm mindre än bordets längd. Nu ska du bara gå till köksbordet och mäta hur stort det är, så vet du vad som är den perfekta storleken för lampan. Nästan i alla fall. Är bordet runt eller kvadratiskt ser runda lampor fantastiska ut.

  Är bordet rektangulärt ser stora, avlånga pendellampor inte bara bra och imposanta ut, utan ger perfekt ljus för att äta frukost och middag eller göra läxorna. Ett tips: har du ett långt, rektangulärt bord, men inte bara vill sätta upp en enkel lampa, satsa på många små. De ger inte bara minst lika vackert ljus, utan ser verkligen häftiga och trendiga ut.

  Vad om du inte ska ha lampan ovanför ett bord? Hur stor borde en pendellampa med textilskärm vara, när den hänger mitt i rummet? Då borde lampan ha en diameter på ca 1/12 av rummets längd. När du har hittat din perfekta lampa, borde du så klart hänga den i en höjd där du inte går in i den när du går in i hallen eller vardagsrummet. Mellan lampan och golvet borde det vara 210 cm mellanrum.

  Vilka färger är trendiga för pendellampor med textilskärm?

  Grått, beige, vitt, svart eller även brunt i alla nyanser. Det är det enklaste och kortaste svaret på frågan. Inte cerise, grönt eller pudrigt rosa. Om du vill, kan du så klart välja en gul, grön, blå, kopparfärgad eller silvrig textilskärm för din nya hänglampa, men trendiga är fortfarande färger som grått, beige, vitt, svart och även brunt.

  Låter det lite tråkigt? Det gör det kanske, men det är det inte. Å ena sidan kan lampans formgivning variera och vara extremt extravagant, oavsett vilken färg textilskärmen har. Å andra sidan ska en pendellampa av textil utöver vackert ljus också sörja för en sak: en mysig känsla. Och det är de som gjorda för! En pendellampa med beigefärgad textilskärm drar inte för mycket uppmärksamhet på sig, utan gör starkt intryck bara med sitt eleganta utseende. Ljuset avges atmosfäriskt, bländfritt och ljusstarkt genom skärmen. Dessutom harmoniserar en sådan lampan utan problem med resten av inredningen.

  pendellampa med textilskarm
  pendellampa med textilskarm
  pendellampa med textilskarm

  Kan man dimra pendellampor med textilskärm?

  pendellampa med textilskarm

  Självklart kan man det – om du vill det. Det är bara några saker du ska tänka på, innan du lägger lampan i varukorgen. Om, varför och hur en textilhänglampa kan dimras och vad som krävs som tillbehör varierar nämligen från modell till modell. Det finns dock ingen grund för panik: lamporna kan i stort sett ganska lätt indelas i olika varianter. Vilka är de? Här är en lista:

  Variant 1: En pendellampa med textilskärm och fast integrerade lysdioder

  Här beror det verkligen på produkten om den kan dimras eller ej. Allt du behöver veta hittar du i produktdetaljerna. Står det ”dimbar – ja” så kan de dimras. Allt du behöver då är en lämplig extern dimmer för att komma igång.

  Variant 2: En pendellampa med textilskärm och utbytbara ljuskällor

  För att dimra dessa lampor behöver du i varje fall en lämplig extern dimmer. Sådan är det bara. Och sedan? Sedan behöver du en lämplig ljuskälla. Och denna borde vara … en lysdiod, vad annars? Du kan nämligen sätta en LED-lampa i varje pendellampa med textilskärm. Titta bara i produktdetaljerna att den valda LED-lampan verkligen är dimbar. Och sedan? Sedan är du klar. Nu kan du dimra ljusstyrkan så mycket du vill.

  Variant 2b: En pendellampa med textilskärm och utbytbara smarta ljuskällor

  Vid första blicken tänker du kanske att denna variant liknar rätt mycket den förra. Det gör den också, men det finns en liten skillnad. Nu är den nämligen inte bara en tillfällig dimbar LED-lampa du sätter i armaturen, utan en smart en.

  Denna kan du dimra så mycket du vill. Eller välja ljusstämningar. Eller simulera att någon är hemma. Och mycket mer. Allt enkelt på mobilen. Du behöver dock ett gränssnitt mellan din mobil, WiFi-anslutningen och ljuskällan. Philips Hue kallar det t.ex. en brygga, Osram Smart+ en gateway. Det finns också smarta ljuskällor som varken behöver WiFi eller en mobil. Det magiska ordet är: fjärrkontroll. Till exempel hos iDual.

  Smarta Ljuskällor? Passande extern dimmer? Utbytbara och fast integrerade lysdioder? Ska du prata om allt det här personligen med en expert, innan du känner dig redo? Det får du gärna. Skriv bara till oss eller ring så hjälper vi dig med alla dina frågor om belysning. Du hittar alla kontaktuppgifter lite längre ned.

  pendellampa med textilskarm

  Är pendellampor med textilskärm höjdjusterbara?

  Vissa är det, andra är det inte. Det beror på vilken modell du har förälskat dig i, medan du har klickat runt på hemsidan. Men en lampa som kan justeras i höjden är så klart verkligen praktisk. Vi menar det faktiskt. På så sätt kan du ändra höjden på din hänglampa precis när du har lust till det och hänga den hur högt eller lågt du vill – allt efter situationen eller bordets höjd.

  Detta kan man exempelvis göra med en pendelmekanismen direkt på lampan eller en rörlig lamparm med flera leder. För att ta reda på om en lampa är höjdjusterbar behöver du bara titta i produktdetaljerna. Står det att lampan är höjdjusterbar kan du anpassa den så mycket du vill. Ska det vara enklare? Inga problem. Välj en höjdjusterbar textilhänglampa här.

   Har du flera frågor om pendellampor med textilskärm, t.ex. om dimringen, storleken eller monteringen? Kontakta vår rådgivning på telefon 08-44 685 068 eller via kontaktformuläret. Vi ser fram emot att höra från dig!

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  100 kr Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.