Taklampor i lantlig / rustik stil

Våra rekommendationer från denna kategori

  Taklampor i lantlig stil:

  modern interiör på ett rustikt sätt

  taklampor lantlig stil

  Vad utmärker en lantlig stil?

  Hos oss står den lantliga stilen för mys, enkelhet och långsamhet. Det är det vi alla är på jakt efter, även i den pulserande storstaden.

  Till en lyckad lantlig stil hör mycket mer än bara en lantlig taklampa. Även den rätta gestaltningen av väggarna, materialen som möblerna är tillverkade av, dekorationer och färger som harmoniserar m.m. spelar också en viktig roll. Taklampan i lantlig stil är trots allt ett centralt element av stilen. Utan en lantlig taklampa skulle du nämligen stå i mörkret, eftersom den sörjer för grundbelysningen i rummet.

  En sådan lantlig taklampa kombinerar rustika delar i exempelvis järn och andra naturliga material som trä och krämfärgade eller vita lampskärmar i glas. Resultatet är en lampa i gedigna färger som utstrålar värme, vilket vi i sin tur förknippar med mys.

  Vilka taklampor i lantlig stil i vilka rum?

  I princip ska man ha grundbelysning i alla rum. Däremot ställer olika rum olika krav på lampan.

  taklampor lantlig stil

  Vardagsrummet

  Vardagsrummet är hemmets mittpunkt. Fungerar hemma hos dig istället ett träbord med träbänkar som hemmets knytpunkt? Är det här du sitter efter en lång dag på jobbet och dricker en kall öl? Härligt! Kanske har du en mysig fåtölj i vardagsrummet med en golvlampa i lantlig stil bredvid, där du brukar sitta och läsa en av dina många böcker. Kanske gillar du också bara att koppla av i soffan.

  Oavsett hur din personliga tolkning av en lantlig stil ser ut: Det krävs en taklampa i lantlig stil för att den ska uppfattas som en sådan. Välj en ljusstark modell, om du inte föredrar en verkligen rustik charm som man känner från riktigt gamla bondgårdar, där man bara tände ett ljus på kvällen.

  taklampor lantlig stil

  Köket

  I köket har man behov för många olika sorters belysning som alla har en specifik funktion. Vi har exempelvis bänklampan under köksskåpen eller pendellampor ovanför köksbänken, allt i stilfull design med LED-teknik förstås. Det är ju ingen som säger att bara för att stilen ska vara lantlig så måste också ljustekniken vara lite gammaldags.

  Alla borde vara klar över följande när de inreder sitt hem i lantlig stil: Det är du som bestämmer och du kan kombinera stilar precis som du har lust till. Då bor du individuellare och blir i längden lyckligare. Vem vet, kanske är det här lite för rustikt för din smak och du föredrar en något modernare och lätt lantlig stil med ljust trä och klara former. Då tenderar din stil nästan till det skandinaviska hållet! Den skandinaviska stilen är nämligen inget annat än en nordisk tolkning på den lantliga stilen. Välkommen hem!

  taklampor lantlig stil

  Korridoren

  Om du inte bor i en stor villa på landet är din korridor eller hall nog ganska trång och förmodligen har du också lågt i taket. Därför borde man välja en taklampa i lantlig stil som inte får rummet till att verka mindre än det redan är. En lampa som inte är speciellt stor hjälper att belysa rummet i autentisk lantlig stil utan att tar för mycket plats.

  Tycker du inte speciellt mycket om rustika stommar och små keramikskärmar i hallen kan vi rekommendera moderna Infällda spotlights. Dessa blir nästan ett med taket. Många hotell med en naturlig stil använder dessa speciella gestaltningsobjekt, som kanske inte är traditionella, men ser verkligen stiliga ut.

  taklampor lantlig stil

  Sovrummet

  Föreställ dig att du ligger i din säng och tittar upp i taket – du har nog inte så mycket lust till att bli bländad av ljuset från din lantliga taklampa när du ligger där och kopplar av. Det är något som du framför allt borde tänka på när du har en taklampa med flera ljuskällor. En vacker lösning är ljuskällor som riktas uppåt, så att ljuset reflekteras i taket och på väggen och skapar en mycket mjuk ljusstämning. Perfekt för sovrummet!

  Ska det vara lite mysigare? Precis som mysiga textilier (filtar, kuddar och plädar) spelar en viktig roll i en lantlig stil har också tyg i kombination med lantliga taklampor samma effekt. Vi syftar så klart på textiltaklampan som avger ljus som är lite mjukare och varmare.

  Vilka ljuskällor passar till taklampor i lantlig stil?

  Vi har redan nämnt att taklampor i lantlig stil ska ha varma färger. Det gäller inte bara lampans utseende och material, utan även ljuset respektive ljustemperaturen. Det ska nämligen vara varmvitt, alltså inte mer än 3 300 kelvin. Kallt ljus med en blå nyans hör inte hemma i en lantlig stil (samma gäller för de flesta inredningsstilar i hemmets mysigare rum).

  Mest inflytande på det har du med LED-lampor. Titta i produktdetaljerna på hemsidan vad det står under ljustemperatur och njut av LED-ljusets alla fördelar:

  • Hög energibesparing (upp till 90 % jämfört med glödlampor)
  • Miljövänlig belysning (låg effekt, men hög ljusstyrka)
  • Underhållsfri (livslängd på upp till 50 000 timmar)
  • 100 % ljusstyrka direkt (behöver inte värmas upp som lågenergilampor)
  • Fria från kvicksilver (du behöver inte oroa dig när ljuskällan gör sönder)
  • God till mycket god färgåtergivning (så maten ser lika god ut som den är)

  Förresten: Just nu är tunna LED-paneler med en ram i trä i mode. På så sätt kombinerar du något traditionellt med något modernt. Vi vet ju att det ena inte behöver utesluta det andra. Du kan kombinera många stilar med den lantliga: modern new country eller skandinavisk, lite vintage och några industriella element till det.

  taklampor lantlig stil
  taklampor lantlig stil
  taklampor lantlig stil
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  100 kr Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.