Spotlights utomhus

Allsidiga och stämningsskapande utomhusspotlights

Spotlights utomhus är ett perfekt alternativ för att framhäva detaljer och ge nytt liv åt omgivningarna runt huset. God utebelysning bidrar till en trygg och trivsam utomhusmiljö, oavsett om du vill framhäva designelement eller sprida ett vackert ljus över trädgården. Våra utomhusspotlights är dessutom energieffektiva, flexibla och lättmonterade.

Spotlights för utomhusbruk finns i en rad olika material och moderna utföranden och kan monteras både i marken och på väggen. När du väljer utomhusbelysning är det smart att ta hänsyn till avståndet till det du vill belysa. Normalt räcker det med en vanlig utomhusspotlight med GU10-sockel, men för längre avstånd kan det löna sig med en R7s-sockel. Se även till att utomhusspotlighten har en kapslingsgrad på över IP44 så att den tål väder och vind. En spotlight med LED-ljuskälla kan lysa hela kvällen och natten utan att dra mycket el. I vårt breda sortiment med moderna utomhusspotlights hittar du även varianter med solcellspaneler och rörelsedetektorer.

En äkta ljuspunkt

Kombinerat med utomhusvägglampor, downlights och andra ljuskällor kan trädgårdslampor förvandla en vanlig utomhusbelysning till en något extraordinärt som lyser upp grannskapet. Hur du använder din belysning utomhus – i trädgården, på terrassen och vid entrén – är helt avgörande för stämningen kring ditt hus och vilket intryck din trädgårdsmiljö ger. Ett vackert träd ser fantastiskt ut med rätt ljussättning och har du en blomsterrabatt som du vårdar ömt – se till att den får den uppmärksamhet den förtjänar.

Utomhusspotlights finns i mässing, aluminium, vitt, klassiskt svart och en rad andra material och färger så du kan garanterat kan hitta något som matchar din övriga belysning utomhus. Med LED får du dessutom en belysningslösning som håller nere elräkningen.

Enkla både att montera och flytta

Du kan använda jordankare för smidig montering av trådlös utebelysning i olika underlag. På så vis behövs inga fästen i väggar eller annat underlag.Spotlights med jordankare är dessutom lätta att använda på platser där annan belysning är svårinstallerad. Det är enkelt att flytta lampor med jordankare i takt med att trädgården förändras och årstiderna skiftar. Vad sägs om att byta från svart till vit spotlight när snön kommer? Ska du lysa upp en blomsterrabatt rekommenderar vi en downlight med LED.

Utomhusspotlight för bruk i marken

Tål väder och vind

När du väljer utomhusspotlights och utebelysning är det viktigt att välja lampor med rätt kapslingsgrad. Kapslingsgraden anges i form av ”IP-klass”, där den första siffran anger täthet och skydd mot fasta partiklar som smuts, medan den andra siffran anger ljuskällans täthet mot vatten. Är den första siffran 5 eller högre betyder det att lampan är dammskyddad och är den andra siffran över 4, betyder det att lampan tål vattenstänk från alla håll. Belysning märkt IP44 är lämplig för utomhusbruk, men utsätts ljuskällan för både partiklar och vattenstänk rekommenderar vi en lampa med kapslingsgrad IP65.

Hos oss hittar du produkter med en kapslingsgrad på upp till IP68, vilket innebär att de till och med lämpar sig för användning under vatten, för belysning i dammar och liknande. Bor du nära havet har vi också flera lampor som tål saltvatten.

LED-ljuskastare till uteområde

Funktionell och trygg belysning

En utomhusspotlight med LED eller annan belysning längs uppfarten skapar ett elegant intryck och ger god överblick. Med en rörelsedetektor kan du dessutom se till att infarten belyses automatiskt när du kommer hem på kvällen. Det känns välkomnande samtidigt som lamporna bara används när de behövs. Lampor med rörelsedetektor och LED eller R7s-fattning är även perfekta i närheten av exempelvis uthus- eller garagedörrar så att du slipper famla efter nycklar i mörkret – eller som en ren säkerhetslösning.

Våra vägglampor med LED finns med en räckvidd på upp till 20 meter samt med reglerbar tidsinställning av belysningen. Det finns även möjlighet att ansluta en kamera som kan styras via en separat app.

  • Spot on på detaljerna: Kastar ljus på detaljer utomhus och förvandlar din trädgård till något extraordinärt. Enkelt att kombinera med vägglampor och downlights.
  • Enkel montering:Med jordankare krävs ingen fast montering och du kan enkelt placera en spotlight i blomsterrabatten och senare flytta den någon annanstans.
  • Säker ljuskälla:Lampor med rörelsedetektor tänds vid registrering av rörelse utomhus, vilket bidrar till en energieffektiv användning och effektivt skydd mot ovälkomna besökare.
  • LED säkerställer låg elförbrukning:LED drar mycket lite el jämfört med traditionell utebelysning. Utomhusspotlights med LED kan dessutom drivas med solceller.
  • Något för alla, oavsett pris och design:Utomhusspotlights finns i alla prisklasser och i vitt, svart, rostfritt stål och i många olika stilar. Här finns något för alla hem, oavsett vilken design man är ute efter.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

mån-fre. 9 till 17

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.