Spotlights utomhus

Våra rekommendationer från denna kategori

  Lämna plats på scenen för trädgården – skapa accenter med utomhusspotlights

  De placeras på marken, på väggen eller i taket. De iscensätter allt som hamnar i deras ljuskägla. Vi talar om utomhusspotlights. De belyser underbart vackert:

  • trädgårdsstugor, hus, slott och borgar
  • blommor, träd, buskar och hela trädgårdar
  • terrassen, väggarna och fasaderna
  • dammar, vattendrag och swimmingpooler
  • konstobjekt och reklamskyltar

  Lämna plats på scenen för trädgården – skapa accenter med utomhusspotlights
  Lämna plats på scenen för trädgården – skapa accenter med utomhusspotlights
  Lämna plats på scenen för trädgården – skapa accenter med utomhusspotlights

  De kan belysa vad du vill. Men även när det gäller “hur” finns det spelrum. “Helt enkelt ljusstarka” måste inte vara allt. Du kan även bestämma dig för ett färgglatt färgskådespel. För bland produktdetaljerna visas vid ljusfärgen även om lampan kan ge flerfärgat ljus. Då kan du välja många olika färgscenarior, helt beroende på stämningen.

  En rörelsesensor är ytterligare en pluspunkt när det gäller utrustningen, som du kan ha nytta av. För mer komfort, ökad säkerhet mot att snubbla och mot inbrottstjuvar liksom en enorm strömbesparing.

  Vad ska man tänka på när det gäller rörelsesensorn?

  Många utomhusspotlights har den redan: rörelsesensorn. Om inte kan du uppgradera vid behov. I vår kategori rörelsesensorer hittar du passande produkter. Vad gäller installationen levereras en praktisk anvisning med varje produkt. Om du följer den blir det bra. Och vår rådgivning står gärna till tjänst för frågor.

  Vad ska man tänka på när det gäller rörelsesensorn?

  Vilka fördelar har en skymningssensor?

  Ljuset tänds helt av sig självt när det blir mörkt. Ljuset ska dock inte tändas om det fortfarande är ljust. Detta garanteras av en praktisk skymningssensor. Med den är det inte svårt att tända utomhusbelysningen när det inte är någon där på kvällen. Och man behöver inte alltid tänka på att släcka ljuset igen när solen går upp. Superpraktiskt i trädgården.

  Vilken skyddsklass ska utomhusspotlights ha?

  I skyddade och övertäckta områden räcker IP23. IP44 ger skydd mot vattenstänk från alla håll. För den väderutsatta sidan behövs IP55 eller ännu högre. Beroende på användningsplats måste detta övervägas individuellt. Din elektriker kan säkert ge dig tillräcklig information om vilka skyddsklasser som behövs. Och vår rådgivning kan du alltid ställa frågor till.

  Vilka siffror som står för vad kan du se i följande översikt.

  Siffriga IPX4 Skydd mot främmande föremål
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät
  Siffriga IP4X Skydd mot fukt
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

  Vad är bäst - LED eller halogen?

  Den klara rekommendationen är: LED-teknik ger dig störst fördelar. Halogen överträffar visserligen den gamla goda glödlampan med råge, både när det gäller livslängd och strömförbrukning. LED-lampor är dock ännu bättre. LED-lampor sparar 60 % av kostnaden, jämfört med halogenlampor. Då blir valet inte svårt.

  Finns det utomhusspotlights med fjärrkontroll?

  Ja, det gör det - på så sätt håller du bokstavligen styrningen av ljusfärgen i din hand. Om du vill ha flerfärgat eller exempelvis varmvitt ljus kan du överlämna åt stämningen. Om din favoritspotlight har växlingsbar ljusfärg ser du lätt bland produktdetaljerna under ”ljusfärg”.

  Finns det utomhusspotlights med kamera?

  Finns det utomhusspotlights med kamera?

  Inbrottstjuvar vill inte ha ljus. Och ännu mindre kameror. Utomhusspotlights med kamera gör ditt hus en bra bit säkrare. Oftast monterar du dem på väggen. För att kunna utnyttja alla funktioner till fullo, i närheten av entrén. På så sätt kan du exempelvis se från strandkaféet vem som just står framför din dörr, med hjälp av en smartphone-app. Om du även har en mikrofon behöver du inte vara hemma för att prata med din besökare. Det är dock inte så bra i längden för goda vänskapsförhållanden.

  Kontakta gärna vår rådgivning för frågor om funktion och installation. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  Finns det även solardrivna utomhusspotlights?

  Vill du spara solens ljus tills det blir mörkt? Det kan utomhusspotlights med solarkraft. I kombination med en rörelsesensor är de mycket praktiska. För utan strömkostnader får du ljus i trädgården när det behövs. Inte längre, vilket skonar ackumulatorn. Tips: Placera solar-spotlightsen där de får mycket sol under dagen. Då fungerar de fullt ut till natten.

  Finns det även solardrivna utomhusspotlights?
  Steinel har ett stort urval av utomhusspotlights
  Steinel har ett stort urval av utomhusspotlights

  Berömda för sina utomhusspotlights - och även alla andra varianter av utomhuslampor - är företaget Steinel. Med utomhusspotlights, som exempelvis LED-utomhusvägglampan XLED kan gårdsinfarter och trädgårdar få energisnål belysning. Utrustade med innovativ LED-teknik och passiv-infraröd-sensor förbrukas bara den absolut nödvändiga strömmen. Och ger det behagligaste ljuset.

  Har du frågor om utomhusspotlights? Ring gärna vår rådgivning. Du når den på telefonnummer 08-44 685 068 eller via kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.