Pendellampor i lantlig / rustik stil

Våra rekommendationer från denna kategori

  Rustika hänglampor – en höjdpunkt i moderna lantliga hem

  Knarrande golv, mycket trä, massiva metallelement och vita keramikdetaljer. Det får nog oss alla att tänka på en rustik lantlig stil – även kallad lovely cottage style. Då ska man så klart också ha belysning i samma stil. Och vad fungerar bättre i ett modernt lantligt hus än rustika hänglampor? De kompletterar garanterat varje rum!

  Vad utmärker en lantlig stil?

  Trä, trä och mer trä. En lantlig stil får helt enkelt inte vara utan trä. Men även massiva metallelement, opulenta glasaccenter och fina keramikdetaljer är ett måste i en rustik stil. Man skulle kunna jämföra den med den moderna hygge-stilen. Stilen passar även bra till shabby chic och en vintage-stil. Och varför egentligen inte? Denna stil utmärks nämligen av att något gammalt tolkades på ett nytt chict sätt, så att det blir trendigt igen.

  hänglampor lantlig stil

  Finns det höjdjusterbara pendellampor i lantlig stil?

  Föreställ dig en rustik pendellampa ovanför ett massivt matbord i trä. Fantastisk, eller hur? Det kan bli ännu bättre. Välj bara en modell som kan justeras i höjden, så att belysningen kan anpassas flexibelt, beroende på vad du gör vid bordet. Med hjälp av filtret ”är justerbar i höjden” visas bara modeller som uppfyller dessa krav. Har du flera frågor, prata med vår kundtjänst. Ring till oss på kontaktuppgifterna nedan.

  Hur högt ovanför bordet borde pendellampan hänga?

  Hänger en pendellampa i rustik, lantlig stil för lågt, kan den uppfattas som irriterande. Till exempel när den hänger i vägen, när ni samlas runt matbordet eller när du konstant slår huvudet i den. Därför borde du ta hänsyn till följande: Montera en hänglampa ca 80–100 cm ovanför bordet. Dessa mått borde även användas som startpunkt för en höjdjusterbar lampa som sedan kan anpassas allt efter behov.

  Finns det matchande pendellampor i lantlig stil för köket?

  Föreställ dig ett stort kök med ett stort matbord som hör hemma i alla lantliga hus. En lantlig pendellampa är här ett måste. Men även i små kök utan matbord är hänglampan i lantlig stil ett bra val, till exempel ovanför köksbänken eller bara mitt i rummet.

  hänglampor lantlig stil
  hänglampor lantlig stil

  Vilka material är typiska för lantliga pendellampor?

  Trä, koppar, mässing, järn … men även keramik och glas passar till en lantlig stil. Genom att använda filtret på vår hemsida tar du reda på vilka material som dominerar hänglampor i denna stil. Välj ”material” och sedan alla material som du tycker om.

  Kan LED-retrofit-lampor användas för att komplettera en lantlig stil?

  En sådan massiv och mysig hänglampa i lantlig stil passar ju perfekt till den goda gamla glödlampan. En god retro-stil, så är looken perfekt. Bara för att du väljer en ljuskälla som ser gammal ut, behöver du inte också välja en gammal teknik. Alla gamla, vanliga fattningar kan förses med moderna LED-ljuskällor med passande sockel. Dessa liknar en glödlampa, men har samma fördelar som den moderna LED-tekniken. Sådana ljuskällor kallas retrofit-lampor.

  Har du flera frågor om pendellampor i lantlig stil? Vår kundtjänst glädjer sig till att höra från dig. Ring till08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret. Vi återkommer så snabbt som möjligt.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  100 kr Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.