Påbyggnadslampor

Möbellampor kan användas i flera olika områden i bostaden. De kan till exempel användas under hängskåpen i köket, för att belysa det egna biblioteket, vitrinen i vardagsrummet eller varför inte belysa klädsåpet så att man enkelt på morgonen hittar de borttappade strumporna? I alla dessa platser kan man kombinera möbellampornas funktionalitet med stämningshöjande ljus.

Olika typer av möbelbelysning

På grund av möbellampornas mångsidighet kan de fås i många olika variationer. När det handlar om att belysa en arbetsplats eller ett kök, används framför allt lampor som kan monteras under hängskåpen. På så sätt kan man säkerställa, att man får ett tillfredställande ljus i köket, så att man kan på ett tryggt och säkert sätt kan jobba.

En mycket praktiskt användbar möbellampa är LED-remsor, då LED knappt utvecklar någon värme. De kan användas som möbellampor utan att utsätta möblerna för någon brandrisk.

Lampor som monteras på möbler kan användas för att belysa böcker och konst och på så sätt skapa en trevlig atmosfär i rummet. Naturligtvis kan man montera in möbellampor i en vitrin och skapa en trevlig ljuseffekt.

En möbellampa som är värd att uppmärksammas är inbyggnadslampor som genom sin inbyggnad kan smälta in i bakgrunden, men ändå skapa en funktionell och stämninghöjande ljussättning.

Vid montering av möbellampor skall man beakta lampans brandskyddsklass

När man monterar möbellampor skall man beakta att möbellampan är av skyddsklass M. Denna skyddsklass innebär att man utan problem ska kunna hantera lampan, förutsett att den är fackmannamässigt intstallerad.

När man vill belysa ett rum, en vitrin eller ett skåp med hög ljusintensitet lämpar sig spots bäst för detta. Genom att använda spots med rätt ljus kan man skapa en mysig stämning i rummet.

Ljus med en möbelstrålare

I ett köksområde kan man aldrig ha för mycket ljus. Där arbetas det oftas med vassa knivar, maskiner och spisplattor. Hängskåpen skapar mycket utrymmen för köksredskap men samtidigt skymmer det mycket ljus. Det är här som möbelstrålare kommer till mest nytta.

Genom att placera möbelstrålaren i hörnet mellan hängskåpen och väggen kan man rikta ljuset mot arbetsplatsen. På grund av sin praktiska utformning kan man få riktat ljus precis där man arbetar. Särskilt intressant är de energisparande möbelstrålarna som kan användas som extra belysning för att också höja stämningen i rummet.

Om man har ett skåp eller vitrin som är monterad högt i rummet är det en fördel att montera in en möbelstrålare som kommer att verka som en dold uplight-lampa som avger ett behagligt ljus. Om skåpet eller vitrinet har ett genomskinligt opalglas kan man genom att använda sig  av en möbelstrålare skapa konstnärliga ljuseffekter.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

Måndag till fredag
09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Giltig till den 31.3.2021 vid ett beställningsvärde om 750 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.