Markspotlights

Våra rekommendationer från denna kategori

  Markspotlights

  Sätt din trädgård i rampljuset

  Det är alltid trevligt att koppla av utomhus, och vårt utbud av utomhusspotlights hjälper till att göra din trädgård till en oas av lugn.

  Oavsett om du vill öka säkerheten för ditt hus eller belysa vackra dekorationer, gräsmattor, dammar, blomsterrabatter eller stigar, så kommer din trädgård garanterat vara en välbelyst plats året runt.

  utomhussotlight svart

  Vad används spotlights utomhus till?

  Spotlights används utomhus både för att skapa en mysigare stämning i din trädgård och öka säkerheten i din närliggande miljö. De kan även användas för att lysa upp specifika delar i din trädgård, som blomsterrabatter, gräsmattor, dekorationer, dammar och stigar.

  I den professionella sektorn används markspotlights för att lysa upp slott, monument, statyer, träd, fontäner och stora företagsbyggnader, för att bara nämna några få.

  Vad ska du tänka på när du installerar utomhusspotlights?

  De flesta utomhusspotlightsen har en kapslingsklass på IP44 eller högre. Detta är nödvändigt eftersom lamporna måste skyddas mot fukt och främmande kroppar.

  Beroende på var lamporna placeras, exempelvis vid en damm, kan en högre skyddsklass behövas.

  Under tak kan en lägre skyddsklass räcka.

  Nedan hittar du en översikt över de olika kapslingsklasserna:

  utomhusspotlight silver
  Siffriga IPX4Skydd mot främmande föremål
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät
  Siffriga IP4XSkydd mot fukt
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

   
  utomhusspotlight svart

  Vad är fördelarna med spotlights utomhus?

  Fördelen med spotlights med markspjut är att du kan placera dem var du vill du vill i marken och kan flytta på dem om du är missnöjd med placeringen. Det säkerställer att du enkelt kan hitta den optimala utomhusbelysningen.

  De flesta utomhusspotlightsen har ett markspjut, men det finns också skruvbara versioner för betonggolv.

  Finns det solcellsdrivna spotlights för utomhusbruk?

  En solcellsdriven spotlight utomhus är perfekt när du vill installera belysning för dekorativa ändamål. Se bara till att solcellerna placeras så att de får maximal solexponering under dagen. Det är även bra att rengöra solcellerna regelbundet från damm, smuts och löv för att de ska fungera optimalt.

  Av denna anledning är många solcellsdrivna utomhusspotlights utrustade med markspjut så att du enkelt kan flytta dem och byta placering när du vill.

  Och det bästa med solcellsbelysning är att du både slipper trassliga sladdar och får en trevlig belysning året om (beroende på vädret). Du behöver inte heller betala ett öre i el.

  OBS: Av säkerhetsskäl bör utomhusspotlights inte användas som säkerhetsbelysning, eftersom deras effektivitet minskar under molniga dagar och vintermånaderna.

  svart utomhusspotligt

  Vill du lära dig mer om våra spotlights för utomhusbruk? Har du andra frågor gällande LED-spotlights utomhus? I så fall är det bara att kontakta vårt expertteam. De ser alltid fram emot att svara på dina frågor. Ring idag på 08-44 685 068 eller kontakta oss via e-post.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.