Markinbyggnadslampor

Markspotlights är armaturer som efter installation förblir förbundna med arkitekturen i trädgården eller tomten. Markspotlighs har ett viss inbyggnadsdjup för att armaturen skall kunna installeras i marken. Utomhuslampans övre del är i regel försedd med en täckram i rostfritt stål och ligger i nivå med marken (det kan skilja några millimeter). Detta gör att det inte uppstår någon som helst kollissionsfara vilket utgör en stor fördel. Täckramen i rostfritt stål är antingen rund eller kvadratisk. Vissa inbyggnadsspotlights har ingen ram alls. Oavsett om ramen är rund eller kvadratisk: Själva spotlighten syns nästan inte i mörkret. Inbyggnadsspotlighten kan också användas på olika sätt - skall spoten användas för praktiska ändamål eller skall den fungera som dekoration?

Markspotlights för iscensättning

Varje tomt har särskilt attraktiva delar som oftast försvinner i mörkret under kvällen och natten istället för att iscensättas på ett attraktivt sätt. En markspotlight finns ofta att få i set om flera och sörjer för vackert ljus samtidigt som ljuskällan i sig försvinner i mörkret. Det som markspotlighten belyser sätts istället i fokus. Själva armaturen blir osynlig. Attraktiv iscensättning med hjälp av en markspotlight kan förslagsvis göras inuti en blomrabatt. Markspotlighten skapar då ett spännande spel med ljus och skuggor. Markspotlightsen ram kan man nog få att försvinna ytterligare eftersom man ofta använder täckbark eller liknande i blomrabatter. Ramen läggs lätt över armaturen för att få det att framstå som att ljuset kommer direkt ur marken. kom ihåg att kablar ändå måste dras vid användning av markspotlights som iscensättare. Kablarna bör dras minst 60 cm under jorden för att inte skadas vid eventuellt arbete med spade. Kom ihåg: Vid användning av markspotlights i en damm måste driften vara lämpad för undervattensbruk. Ta en kontakt med en specialist och ta en titt på våra specialundervattenslampor.

Markspotlights som används för att visa beträdbyra ytor

En stor fördel med markspotlights är att de kan användas för att visa beträdbara ytor. Som tidigare nämnt föreligger ingen kollissionsfara tack vare att ramen ligger i nivå med marken. Detta är en fördel på uppfarter, parkeringsplatsern, vägar och trappor. Fordon kolliderar inte med armaturen och fotgängare kan inte snubbla över den. Det sistnämnda händer ofta med svarta utomhuslampor eftersom det utstrålade ljuset tar efter den aktuella utomhuslampans dimensioner. Det kan naturligtvis förekomma att fordon och fotgängare trampar på en av dessa utomhuslampor. Om markspotlightsen installeras i beträdbara eller överkörningsbara ytor är det viktigt att kontrollera om den tål detta. Inbyggnadslampor har dock en maximal tryckbelastningsgräns. Beakta denna tryckbelastningsgräns. Fördelen med en rätt utvald artikel är tydlig: En yta med en inbyggnadslampa blir tydligt definierad och gränserna visas exakt. Markspotlights kan exempelvis användas för att skylta vägen och för att markera den väg som t.ex. ett lastbilsbud skall köra för att komma rätt. Dessa markeringar kan jämföras med landningsbanan på en flygplats.

Rätt ljuskälla för markinbyggnadslampor

Vanliga lampor för inomhusbruk är oftast utrustade med E27- eller E14-fattningar. I inbyggnadslampor används i mycket hög utsträckning GU10-reflektorlampor. Dessa ljuskällor ger ifrån sig klotformat och mycket effektivt ljus. Halogenlampor föredrogs länge för markinbyggnadsspotlights. Idag kan man byta ut dessa mot effektiva, långlivade LED-lampor. Du har säkert både en och två gånger bytt ljuskällorna i dina markinbyggnadslampor... och detta på ett mycket arbetssamt sätt. I och med LED-lampans livslängd om upp till 50 000 timmar blir krånglet med bytande och växlande näst intill obefintligt. Om du inte är säker på vilken markinbyggnadsspot eller ljuskälla du vill börja med, prova med en LED-markinbyggnadslampa. LED-markinbyggnadslampan kombinerar LED-ljuskälla och armatur och övertygar med bra pris/effekt-förhållande. Du sparar dessutom ordentligt med ström med LED-lampor och får trots detta en ljuseffekt om 100 Lumen per Watt. Detta innebär att du behöver mycket mindre ström med en LED-lampa för att uppnå samma ljusstyrka från t.ex. en halogenlampa.

Vilken skyddsklass kräver markinbyggnadslampor?

Markinbyggnsdslampor har två olika skyddsklasser: IP67 och IP68. Låga skyddsklasser kan inte användas på markinbyggnadslampor eftersom lamporna ständigt utsätts för fuktighet och smuts. Enkelt uttryckt: Tyngdkraften säger sitt - allt hamnar på marken och därmed på markinbyggnadslamporna: Regn, jord, smuts, insekter, snö och is... En markinbyggnadslampa kan också vara placerad på en skyddad plats, t.ex. på en takförsedd terrass eller vid entrén på ett hus. På sådana platser kan markinbyggnadslampan användas med lägre skyddsklasser. Det finns bara två skyddsklasser att välja på om markinbyggnadslampan skall utsättas för vatten: Armaturer med skyddsklass IP67 är skyddade mot att smuts tränger in och tål t.o.m. att doppas kort under vatten. Armaturer med skyddsklass IP68 kan hållas konstant under vatten och passar därmed för installation som undervattenslampa i t.ex. trädgårdsdammen.

Markinbyggnadslampor av bästa kvalitet från vårt eget märke Lampenwelt.com

Under vårt eget märke Lampenwelt.com erbjuder vi inomhuslampor och utomhuslampor för varje användningsområde. Vårt provlaboratorium med högkvalitativa mätinstrument ser till att vi erbjuder utmärkt tillverkade och utvecklade produkter som våra kunder har lång glädje av. Våra markinbyggnadslampor består huvudsakligen av särskilt högkvalitativa material och LED-teknik för utmärkt ljus, utmärkt belysning och högkvalitativt armaturhus i kvalitativ kombination. Produkterna har ett fantastiskt pris/effekt-förhållande. Du hittar inte bara inbyggnadslampor bland produkterna från vårt eget märke Lampenwelt.com - vi erbjuder också högkvalitativa LED-ljuskällor, vägglampor i gips, pendellampor i rustik och lantlig stil samt effektfulla taklampor, golvlampor och bordslampor, allt tillverkat i Tyskland. Upptäck vårt egna märke här – eller få vårt kostnadfria nyhetsbrev direkt i e-mailinkorgen. Vi önskar dig en trevlig vistelse på Lamp24.se och hoppas att du hittar din drömarmatur!

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

mån-fre. 9 till 17

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.