Endast

Extra rabatt: 10 % från 1099 kr | 13 % från 1799 kr - på nästan allt

Mer än 15.000 produkter - upp till -60 %

Ljuskronor i lantlig / rustik stil

Filtrera och sortera
Filtrera och sortera 0
Sortering Bästsäljare
Färg
Stil
Rum
Antal ljuskällor
Pris
Använd
Varumärke
Lampfattning
Made in Germany
Skyddsklass
Fjärrkontroll
Dimmer
Form
LED fastmonterat
Inklusive ljuskälla
Material
Rörelsedetektor
Dimbar
Med strömbrytare
Är justerbar på höjden
Längd (i cm)
Använd
Diameter (i cm)
Använd
Upphängning (i cm)
Använd
Höjd (i cm)
Använd
Bredd ( i cm)
Använd
Watt
Använd
Vi kan inte hitta några objekt som matchar de valda filtren.

Ljuskronor i lantlig stil – ett charmerande blickfång även i loftlägenheten mitt i stan

Är det mest bondgårdar du associerar med en lantlig stil? Det gör inte vi. Den lantliga stilen passar lika bra i städer, snarare sagt i stadslägenheter. Här kan en modern lantlig stil skapa en fantastisk atmosfär. Hemma hör den så klart fortfarande på landet, där den förvandlar ett mysigt inrett hem i en avslappnande oas.

Vilken storlek borde en ljuskrona i lantlig stil ha?

Viktigast av allt är att du tycker om effekten den har på rummet. Detta är fallet när den varken är för stor och överväldigande eller för liten och diskret. En ljuskrona är trots allt ett statement. Tips: Hänger ljuskronan i lantlig stil mitt i rummet är det inte så mycket diametern som räknas, utan antalet ljuskällor respektive det total ljusflödet som mäts i lumen. Vilket ljusflöde din lampa ska ha beror på:

  • rummets storlek

  • färgerna i rummet (ljusa väggar reflekterar ljuset bättre)

  • den önskade ljusstyrkan

Ska din rustika ljuskrona placeras över bordet borde den inte vara för stor för bordet. Ljuskronan borde åtminstone har en mindre diameter än bordet, annars blir den för överväldigande. Är bordet runt, är det inte svårt att räkna ut hur stor ljuskronan borde vara, är bordet fyrkantigt, fungerar den kortaste sidan som måttstock.

Hur högt ska den hänga?

En sak är klar: När en rustik ljuskrona hänger mitt i rummet ska den i alla fall hänga tillräckligt långt upp, så att ingen kan slå huvudet i den. När den ska placeras över ett bord kan den hänga lite lägre. Den borde dock inte vara i vägen, så att du inte kan se personen mittemot dig i ögonen. Ett avstånd på ca 60–70 cm till bordsytan är ett bra riktmärke.

ljuskronor lantlig stil
ljuskronor lantlig stil

Vad gör en ljuskrona lantlig?

Ljuskronor i lantlig stil är framför allt verkligen rustika. Material som man förknippar mest med en rustik stil är trä, mässing och metall. Det var nog också det som du först tänkte på. Dessa material passar ju riktigt bra till en lantlig stil. Du kan enkelt välja ditt favoritmaterial genom att använda motsvarande filter på hemsidan. Då visas endast lampor i just detta material.

Tips: Ljuskronor i rustik lantlig stil kan även kombineras med dessa trendiga stilar:

  • shabby chic

  • vintagestilen

  • en mysig skandinavisk stil

I vilka färger finns ljuskronor i lantlig stil?

Ljuskronor i lantlig stil finns så klart inte i grälla färger. De passar helt enkelt inte till stilen. Du har ändå ett stort utbud av färger att välja mellan: Med hjälp av filtret ”färg” kan du se vad vi har i sortimentet och få lite inspiration. Till exempel allt från vita ljuskronor till sådana i krom, brons och koppar

Finns det ljuskronor i lantlig stil med lampskärmar?

Tycker du att det är lite roligare med en ljuskrona med många små skärmar? Det tycker vi också. De passar dessutom perfekt till en lantlig stil. Hitta din favorit bland alla ljuskronor i kategorin rustik/lantlig stil. Är det endast de med små skärmar som du tycker om, kan du lika gärna direkt gå till kategorin ”ljuskronor med skärm”. Alla ljuskronor i denna kategori har dock inte en lantlig stil. Välj bara den du tycker mest om.

ljuskronor lantlig stil

Passar ljuskronor i lantlig stil i matsalen?

Du kan nog gissa det själv, men svaret är förstås ett tydligt ”ja”! Det gamla träbordet är som gjort för en rustik lampa. Nu står det inget i vägen för att dekorera om matsalen. Är du osäker på vilken ljuskrona som passar bäst över matbordet, kan du alltid ringa vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

ljuskronor lantlig stil

Finns det retrofit-ljuskällor som passar till den lantliga stilen?

Vad vore en modern ljuskrona i lantlig stil utan den nyaste LED-tekniken? Vacker, men inte energisnål och miljövänlig jämfört med en glödlampa. För att den rustika stilen ska visa sig från sin bästa sida är till exempel LED-kronljus i vindpustdesign ett bra val. Dessa har samma standardsocklar som vanliga ljuskällor och passar därför även i standardfattningar som E14.

Vill du hellre ha personlig rådgivning? Förståeligt och inget problem. Ring oss på 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

Visa mer Visa mindre

De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.

© 2024 Lampenwelt GmbH