LED-utomhusvägglampor

LED – som gjort för utomhusvägglampor

LED-vägglampa för snygg husfasad

Utomhusvägglampor med LED är funktionella samtidigt som de ger huset en elegant utomhusbelysning – perfekt när du vill imponera på besökare och förbipasserande. Med LED får du dessutom mycket belysning till låg kostnad, stilren design och många valmöjligheter.

Innan du väljer lampor bör du ägna en stund åt att fundera vad du vill använda belysningen till. Vill du skapa en mysig och trivsam atmosfär? Vill du framhäva arkitektoniska detaljer eller trädgårdselement? Eller vill du ha bra ljus när du lagar mat vid grillen eller ägnar dig åt andra utomhussysslor? Med vårt stora sortiment av LED-lampor avsedda för utomhusbelysning kan du nämligen uppnå just den ljussättning du är ute efter – exakt där du vill ha den.

Som gjorda för belysning utomhus

LED-lampor är både robusta och väderbeständiga. De är dessutom väldigt energisnåla. LED är med andra ord ett perfekt val när du ska välja utomhusbelysning. Till skillnad från halogen och traditionella glödlampor öppnar en LED-baserad vägglampa även upp för flera anpassningsalternativ.

Mer ljus för pengarna

Ljusstyrka mäts i lumen (lm) och förr i tiden angav lumen i princip hur mycket energi (watt) glödlampan förbrukade – ju högre watt, desto högre lumen. LED har dock ändrat på detta. En traditionell glödlampa förbrukar 60 W och en halogenlampa 42 medan en LED-lampa förbrukar endast 10 W då den avger ca 700 lumen. Förutom att du varje år sparar massor av pengar på elräkningarna, slipper du också besväret med att byta lampa titt som tätt: En normal LED-lampa har en livslängd på runt 25 000 timmar och har du utebelysningen tänd i ca 5 timmar varje kväll betyder det att du inte behöver byta lampa på 13 år!

Fler valmöjligheter – välj rätt ljusfärg

Både ljusstyrka och ljusfärg är något du bör tänka på när du ska välja vägglampor. Det finns ett stort urval av olika LED-lampor för utomhusbruk. Ljusfärg – eller färgtemperatur – mäts i kelvin (K) på en skala som normalt sträcker sig från 0 till 10 000, där låga värden upplevs som gulaktiga och varma, medan höga värden känns kalla och blåaktiga. En glödlampa har en färgtemperatur på runt 2 700 K, medan en halogenlampa ligger på runt 2 900 K. När belysningen dimmas sjunker K-värdet och ljuset upplevs som ännu varmare. Så är det inte med LED – enda skillnaden är att ljusstyrkan blir svagare.

När du väljer en vägglampa med LED utomhus är det därför viktigt att du överväger vilket K-värde som passar dina behov. De flesta föredrar ett varmt vitt ljus som ligger mellan 2 600 och 3 000 K. Ska vägglampan sättas upp på en plats som du vill belysa för arbete eller matlagning, bör du välja en LED på 3 000 K eller mer. För effektbelysning av exempelvis ett träd eller en mur, kan du använda en såpass kall färgtemperatur som ner till 4–5 000 K för att framhäva naturliga detaljer.

Kombinera rätt belysning utomhus

Vägglampor med LED är idealiska som grundbelysning både framför huset och på terrassen. En vägglampa som lyser både uppåt och nedåt är elegant och skapar en fin ljusreflektion på väggen. Vill du ha en levande belysning och perfekt inramning under sena sommarkvällar kan du enkelt kombinera din vägglampa med en downlight eller spotlight. Dessa finns även med energisnål LED-teknik. Här är det bara fantasin som sätter gränserna!

  • Miljövänligt och energieffektivt:LED producerar mycket mer ljus per watt än traditionella glödlampor. Du behöver dessutom inte byta glödlampa på flera år.
  • Flera valmöjligheter:LED ger dig möjlighet att välja en ljusstyrka och ljusfärg som passar just dina behov. Flera vägglampor med LED levereras även med sensor och solceller.
  • Modern design:Utomhusvägglampor med LED är moderna och stilrena och passar de flesta stilar – oavsett om du fördrar svart, vitt, grått, stål eller aluminium till ditt hem.
  • Slitstark kvalitet:En vägglampa med en kapslingsgrad på över IP44 lämpar sig för utomhusbruk och tål regn. LED-lampor tål dessutom en hel del omild behandling.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

Måndag till fredag
09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2019 vid ett beställningsvärde om 750 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.