Lampor med jordankare

Våra rekommendationer från denna kategori

  Jordspettslampor – flexibla, okomplicerade och inte det minsta pråliga

  Köp, packa upp, stick ned, tänd. Så enkla är jordspettslampor. Eller åtminstone nästan. Om du ska ansluta dem till elnätet saknas fortfarande kontakten. Om du tankar ned lyskraften via solen behöver de litet tid för att laddas när du tar ut dem ur den mörka förpackningen. Allt som allt mycket okomplicerat. Och om du tycker det är roligt med förändringar kommer de väl till pass. För du kan flytta dem precis som du vill utan problem.

  Vad jordspettslampor ger kan snabbt sammanfattas:

  • vackra accenter i trädgården på kvällen
  • säker belysning av trädgårds- och tillfartsvägar
  • iscensättning av växter, skulpturer och vattenkonster
  • gör trädgårdsfesten ännu finare
  • inramar terrassen med vackra ljusaccenter
  Jordspettslampor
  Jordspettslampor
  Jordspettslampor

  Finns det jordspettslampor med elanslutning?

  Det är du som väljer. Elnätet eller solen. Om du vill driva dina jordspettslampor via elnätet finns det en liten begränsning när det gäller trädgårdens fria utformning. Du kan bara dra dem så långt kabeln räcker. Alltså måste du före köpet noga kontrollera hur lång kabeln är. Det är bäst att mäta i trädgården, så ser du om du verkligen kan nå ditt mål med belysningen.

  Finns det jordspettslampor med solardrift?

  Solardrift är mycket mer flexibel än kablar när det gäller jordspettslampor. Här förstör inte för korta kablar friheten när det gäller utformningen. Men ändå kanske skuggan. För jordspettslampor med solardrift ska placeras så att de kan tanka tillräckligt med sol under dagen. Bara då kan de lysa som de stjärnor de är. Alltså är det bäst att noga fundera på var du ska placera den, innan du köper en solardriven jordspettslampa. För skuggiga hörn fungerar det bättre med elnätet.

  Tips: Om du vill ha solardrift men är orolig för om lampan kan fungera kan du pröva Sun’Connec. Detta hybridsystem ställer automatiskt om till strömförsörjning om solkraften under dagen inte räcker till.

  jordspettlampa

  Finns det även jordspettslampor med rörelsesensor?

  Ljus enbart när du behöver det? Det går bra. Och särskilt med en praktisk rörelsesensor. Lägg bara in det i din checklista om du tycker det är viktigt för dina jordspettslampor. För det är inte alla som har det. Fördelarna med en rörelsesensor är för det första: den skonar ackumulatorn och sparar ström. Dessutom: den skapar större säkerhet. Om du springer genom trädgården får du ljus direkt och risken att snubbla minskar. Och: inbrottstjuvar tar gärna till flykten om en lampa plötsligt tänds. Inte minst skapar rörelsesensorn helt enkelt ökad komfort. Du behöver inte längre använda en strömbrytare för att tända.

  Finns det även jordspettslampor i set?

  Vilka ljuskällor passar bäst?

  Vill du skona plånboken? Och i möjligaste mån miljön? Då bör du använda LED-lampor. För jordspettslampor med kabel är det bra med tanke på elräkningen. För solardrivna modeller skonar de ackumulatorn. Den maximala lystiden ökar också. För lampor med rörelsesensor är LED-tekniken bästa valet: För med dem sparar du ström - liksom med själva rörelsesensorn. Och lampan lyser genast med 100 procent när den tänds. Det gör inte en energisparlampa.

  Finns det även jordspettslampor i set?

  Räcker det inte med en? Det förstår vi. Då packar du gärna varukorgen full med många enskilda jordspettslampor. Eller ännu hellre: Håll utkik efter praktiska set. Från set med två till set med sex finns nästan allt. Bra att veta: För många set finns det en extra solarmodul som försörjer alla jordspetten samtidigt.

  Varför rekommenderas rostfritt stål?

  Med rostfritt stål blir det aldrig fel. Just utomhus får du nytta av dess bästa egenskap: den är robust. Men naturligtvis är materialet också mycket snyggt. Översikt över fördelarna med rostfritt stål:

  • utseendemässig highlight
  • mycket lättskött
  • motståndskraftigt mot rost
  • mycket stabilt
  • allmänt temperaturbeständigt

  Vilken skyddsklass ska det vara?

  Som för alla utomhuslampor måste du naturligtvis se till att jordspettslamporna har lämplig skyddsklass. För du vill inte ta in dem varje gång det regnar, eller hur? Eftersom jordspettslampor för det mesta står ganska oskyddade i marken bör de ha minst skyddsklass IP44 - högre går naturligtvis alltid bra, lägre bör det inte vara.

  Med skyddsklass IP44 är lampan skyddad mot främmande partiklar som är större än en millimeter och mot vattenstänk. Vad som är möjligt när det gäller skyddsklass ser du i följande tabell:

  Siffriga IPX4 Skydd mot främmande föremål
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät
  Siffriga IP4X Skydd mot fukt
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

  Har du fler frågor om jordspettslampor?

  Ring gärna vår rådgivning och be dem förklara ytterligare detaljer. Du når dem på telefonnummer eller enkelt via kontaktformuläret

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.