»»Privatsfär och dataskydd

Privatsfär och dataskydd

Du kan skriva ut eller spara detta dokument i webbläsaren (=Browser: oftast "Arkiv" -> "Spara som"). Ladda ner eller arkivera detta dokument i PDF-format genom att klicka här. För att kunna öppna PDF-dokumentet behöver du gratisprogrammet Adobe Reader (finns att ladda ner på www.adobe.com) eller liknande program som kan öppna PDF-dokument.

Personuppgiftspolicy och riktlinjer hos Lamp24.se

Dataskydd är en fråga om förtroende och ditt förtroende är viktigt för oss. En av våra viktigaste grundstenar är att vi behandlar dina personliga uppgifter noggrannt och konfidentiellt. Självklart säljer vi inte vidare dina uppgifter till en tredje part. Vi respekterar ditt privata och personliga liv. Vi behandlar därför dina personliga uppgifter enligt lagens bestämmelser. Här informerar dig om de data vi samlar in och hur vi behandlar dessa.

Här hittar du följande anvisningar:


I. Vad gör vi med dina personuppgifter?

Vi samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att kunna genomföra avtalet med dig och för att kunna hantera eventuella reklamationer. För att fullgöra beställningar ges även våra underleverantörer (exempelvis transportör, logistikansvarig, betalningsförmedlare) tillgång till nödvändiga personuppgifter.

När du har genomfört ett köp hos oss, så tar vi kontakt med dig, för att höra vad din uppfattning är om den vara som du har köpt hos oss.  För att genomföra detta så använder vi oss av en tjänstleverantör som på våra vägnar delvis bearbetar personuppgifter.Vi lämnar endast ut, nödvändig information till tjänstleverantören för att kunna utföra den avtalade prestationen. Vår tjänstleverantör är kontraktmässigt bundet till att behandla alla personuppgifter, strängt konfidentiellt.Leverantören har också skrivit under, att de inte får använda informationen tilll något annat ändamål än det som är avtalat. Vi gör för allt för att säkerställa att tjänstleverantören respekterar konfidentialiteten av dina personuppgifter.

Vi vill göra dig uppmärksam på att dina personuppgifter kan komma att användas för reklam- och marknadsföringsändamål, dock endast i den utsträckning det är tillåtet enligt vid var tid gällande lag och efter ditt uttryckliga samtycke. Notera att denna information om användningsändamålet inte innebär att du samtycker till att dina uppgifter används i reklam- och marknadsföringssyfte.

Om vi får din e-postadress i samband med varuförsäljning, kommer vi att använda adressen bl.a. för att förmedla reklam om våra produkter av liknande slag. E-postadressen ges inte vidare till tredje part som kan använda sig av informationen för att skicka reklam.

Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att bearbeta och leverera beställningar via våra tjänster och produkter (ditt namn, adress, telefonnummer, födelsedatum, e-postadress, bank- och kredituppgifter samt personnummer (endast vid användande av betalningsmetoden Klarna Checkout).

1. Reservation och rätt till invändning

Du kan når som helst tilbakekalle vår bruk eller behandling av dine personopplysninger ved å gi oss beskjed om at du ønsker det.

Om du får nyhetsbrev eller någon annan reklam från oss, kan du självfallet när som helst dra tillbaka ditt samtycke till användning av dina uppgifter i reklamsyfte. Detta gäller även om återkallelsen av samtycket avser uppgifter som vi lagligen kan använda utan din tillåtelse, bl.a. för att kostnadsfritt stoppa nyhetsbrev. Du kan skicka ett enkelt meddelande till någon av våra kontaktpersoner, som du hittar på vår webbplats, och ange din invändning eller återkallelse av samtycket. Du kan också använda dig av den avbeställningslänk som finns i varje nyhetsbrev.

Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att informationen rättas eller tas bort. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande till att vi använder dina uppgifter på något av de sätt som anges i denna policy och i marknadsföringssyfte. Du har vidare rätt att efter begäran en gång per år kostnadsfritt få reda på om dina personuppgifter behandlas av Lamp24. Begäran om information om behandlingen av personuppgifter görs genom att kontakta personuppgiftsombudet enligt nedan.

Personuppgifter bevaras endast så länge det finns behov av att bevara dem för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för. Således gallras uppgifterna när ett kundförhållande har upphört. Uppgifterna kan dock behöva sparas för annat ändamål, till exempel för bokföringsändamål.

2. Dataregistrering, kundkonto

Dina beställningsuppgifter sparas hos oss. Du kan registrera ett kundkonto på vår webbplats genom din e-postadress och ett lösenord. På kundkontot kan du se dina beställningar, adressuppgifter och din bankinformation. Du kan även administrera utskick av nyhetsbrev. Om du vill radera den information som finns registrerad hos oss, kan du använda dig av kontaktmöjligheterna nederst på sidan.

II. Samlas det in några uppgifter när du besöker våra webbplatser?

1. Allmänt om Cookies

Lamp24 använder så kallade cookies för att förenkla och förbättra användarupplevelsen av webbplatsen. En cookie är en textfil som sparas på din dator när du besöker en webbplats. Dessa används till att spara bestämda inställningar och uppgifter så att din webbläsare ska kunna kommunicera med våra system. På så sätt kan exempelvis uppgifter du registrerar sparas, så att du inte behöver skriva in dem på nytt varje gång du besöker vår webbplats. Det finns två typer av cookies, sessionscookies respektive permanenta cookies. Sessionscookies sparas temporärt på din dator och raderas automatiskt från din hårddisk när du stänger ned webbplatsen. Permanenta cookies sparas på din dator och har ett utgångsdatum som är långt fram i tiden (några år). Detta möjliggör för oss att göra dina besök på vår webbplats bekvämare, på så sätt att vi kan se att du har besökt vår webbplats tidigare samt vilka registreringar och inställningar du föredrar. När utgångsdatumet för en permanentcookie passerats, raderas den automatiskt när du återkommer till webbplatsen som skapade den.

Cookies som exempelvis används för att samla information för annonsering och skräddarsytt innehåll samt för webbstatistik kan vara så kallade tredjepartscookies. Dessa cookies kommer från någon annan än oss. Tredjepartscookies gör det möjligt att skapa mer heltäckande kartläggningar av användarens surfvanor. Nedan finns det en fullständig beskrivning över de tredjepartscookies som används när du besöker våra webbplatser.

Du kan med hjälp av din webbläsare, oberoende av inställd varaktighet, när som helst manuellt radera cookies. De flesta webbläsare har som standardinställning att acceptera cookies, men via din webbläsares säkerhetsinställningar kan du tillåta eller förbjuda tillfälliga och sparade cookies. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om detta. Det är inte nödvändigt att tillåta cookies för att besöka vår internetbutik. Genom att avvisa, förbjuda eller avaktivera cookies, riskerar du dock att enskilda val på vår webbplats inte blir tillgängliga för dig och att enskilda webbplatser möjligen inte visas korrekt i din webbläsare.

2. Sociala plugins

«Gilla»-knappen och andra sociala plugins från Facebook

Vi har installerat så kallade sociala plugins från Facebook på vår webbplats. Det är små program som knyter information om en inloggad Facebook-användare (facebook.com, drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA – härefter kallad: «Facebook») till besöket på vår webbplats och skickar information till Facebook. Plugins är synliga som Facebook-logotyp, eller markerade med ett tillägg som hänvisar till Facebook. En översikt över eventuella Facebook plugins och hur de ser ut kan du se här.

Om du besöker vår webbplats medan du samtidigt är inloggad på Facebook skapas det en förbindelse mellan din webbläsare och Facebooks servrar. Information från ditt Facebookkonto skickas via din webbläsare till vår webbplats. Samtidigt skickas det information till Facebooks servrar om vilka av våra webbplatser du har besökt (tidpunkt och information om att du har varit där). Genom användning av pluginfunktionerna, t.ex. genom att klicka på "gilla"-knappen, lägga in kommentarer, eller använda andra Facebookfunktioner, kommer även dessa uppgifter att förmedlas till Facebook som lägger denna information på ditt Facebookkonto och behandlar den enligt Facebooks riktlinjer. Det framgår av avtalet du har med Facebook Inc. om vad Facebook kan spara och bearbeta och till vilka ändamål. Du hittar mer information om Facebooks användning av information och dina rättigheter här.

Om du inte är medlem av Facebook eller har loggat ut från ditt konto, kan Facebook fortfarande spåra och spara din IP-adress.

Google +1

Den så kallade Google +1-knappen (social plugin) är integrerad i våra webbplatser. Denna plugin består av små Google Plus-program (som drivs av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, United States). Google +1-knappen syns på webbplatsen som en vit knapp märkt med «+1».

Om du besöker en av våra webbplatser märkta med en sådan knapp, innebär det att din webbläsare kommer att upprätta en direkt förbindelse med Googles servrar.

För att kunna använda dig av Google +1-knappen skall du ha en Googleprofil som eventuellt är synlig över hela världen. Det vill säga att du måste registrera dig hos oss genom din Google-profil. Om du använder dig av en social pluginfunktion, till exempel klickar på «+1»-knappen, kommer aktuell information att förmedlas till Google som sparar den tillsammans med din Googleprofil för senare bruk och behandling i enlighet med Googles riktlinjer. Google uppger själva att de sparar både själva informationen om att du har markerat ett innehåll med «+1», och information om webbplatsen du befann dig på när du klickade på «+1». Dina «+1»-val kan visas i Googles tjänster som hänvisningar tillsammans med ditt profilnamn och bild (om du har en bild på profilen), t.ex. i sökresultat eller i din Googleprofil, eller på andra webb- och i internetannonser.

Det framgår av avtalet du har med Google om vilken information som Google kan spara och bearbeta och i vilket syfte. För mer information om dina rättigheter: Persondatainformation från Google.

Även om du inte har någon offentlig Googleprofil, och även om du bara besöker våra webbsidor, kan Google ändå spåra och spara din IP-adress vid besöket. Om du har en Googleprofil och inte vill att Google ska samla in information om dig via vår webbplats och sammanföra informationen med dina medlemsuppgifter som är sparade på Google, skall du logga ut från Google Plus innan du besöker vår webbplats.

3. Webbanalys

Du kan besöka vår webbplats utan att behöva ange dina personuppgifter. När du besöker våra webbplatser, t.ex. via en länk i ett nyhetsbrev, kommer viss information att samlas in och sparas. Den information som sparas avser anonymiserade uppgifter om uppkoppling till vår webbplats. Den information som samlas in avser t.ex.

- vilken webbplats du startade ditt besök på,
- namnet på din internetleverantör, och
- namnet på den fil du vill ladda ner.
 

Dessa uppgifter används endast i analyssyfte för att förbättra våra erbjudanden. Uppgifterna kan inte spåras tillbaka till dig personligen. Uppgifterna analyseras endast i anonym form (t.ex.: 45 % av de besökande har hämtat information xy). Det möjliggör för oss att anpassa våra informationserbjudanden till läsarnas intressen.

Om vi har tillgång till personuppgifter som rent teoretisk skulle kunna spåras tillbaka till dig personligen, t.ex. din IP-adress, har vi trunkerat uppgifterna så att de inte går att härleda till dig.

Google Analytics

Vår webbplats använder sig av Google Analytics för webbanalys. Google Analytics är en webbanalystjänst från Google Inc. («Google»). Google Analytics använder sig av cookies. Informationen om din användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) sammanställs av cookien och skickas till en Googleserver i USA och sparas där. Google lever upp till persondatakraven i «US-Safe-Harbor»-avtalet och är registrerat i «Safe Harbor»-programmet i det amerikanska handelsdepartementet. Google använder sig av denna information för att analysera din användning av våra webbplatser, sparar rapporter om dina webbplatsaktiviteter, och erbjuder oss tjänster avseende din användning av webbplatser och internetanvändning. Google kan komma att vidarebefordra personuppgifter till tredje part för att bl.a. efterleva lagkrav eller om tredje part behandlar uppgifterna på uppdrag från Google.

Om du inte vill att uppgifter om dina besök på våra webbplatser ska överföras till Google Analytics, kan du installera en «avaktivierings-add-on» i din webbläsare. Du hittar add on-programmet här.

Därutöver har vi ställt in inställningarna på så sätt att Google Analytics raderar den sista delen av IP-adressen för den som besöker våra webbplatser. Denna begränsning av IP-adresser innebär också att det inte heller är möjligt för oss att spåra IP-adresserna tillbaka till dig.

Vi kommer inte att utan ditt uttryckliga samtycke använda oss av spårningsverktyg för obemärkt insamling av personuppgifter. Vi kommer inte heller att dela personuppgifter med andra leverantörer och marknadsföringsplattformar, eller sammankoppla personuppgifter till dig (namn, adress o.s.v.).

Criteo

 Vi använder oss av en tjänst från vår samarbetspartner Criteo SA, 32 rue Blanche 75009 Paris, för att ta bort gamla och för dig ointressanta reklambanners. När du besöker webbsidor eller köper en produkt kommer denna cookie att anonymt samla in och spara uppgifter om vilka produkter som du har granskat eller köpt de senaste 30 dagarna. Syftet med denna tjänst är att med utgångspunkt i våra produkter anpassa reklamen och reklambanners som visas upp för dig när du besöker olika webbsidor. Denna cookie behandlar endast anonymiserade uppgifter, dvs. dina handlingar kommer inte att sammankopplas med dina personuppgifter (t.ex. namn eller adress). Varken vi eller Criteo kommer därför kunna identifiera dig som besökare. Dina personuppgifter kommer inte heller att förmedlas vidare till de webbsidor som visar reklam från oss.

Våra tjänster skräddarsys enligt dina behov. Du kan med ett enkelt musklick avaktivera tjänsten tillfälligt eller permanent. Du hittar information om hur man avaktiverar denna cookie på länken i den berörda reklambannern som är markerad med ett «i» (för information). När du klickar på informationslänken leds du till en sida där du kan stänga av cookien. Du kan även avbryta funktionen genom att gå till den sida som innehåller information om din status och funktionen som aktiverar eller avaktiverar reklam.

Även andra företags produkter som analyserar cookies för bannerreklamändamål, till exempel Google, tillåter att du avaktiverar det aktuella analysprogrammet. Du kan exempelvis avaktivera denna cookie genom att klicka på länken Annonsdatapolitik från Google eller besöka Criteos personuppgiftspolicy: http://www.criteo.com/us/privacy-policy. Du kan även avaktivera annonstjänster från flera leverantörer genom att besöka denna länk: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

III. Hur skyddas dina personuppgifter?

Vid beställning, och när du registrerar dig för att få personlig tillgång till våra tjänster, överförs dina personuppgifter i krypterad form. Vi använder oss av krypteringssystemet SSL (Secure Socket Layer). Vi säkrar våra webbplatser och andra system med tekniska och organisatoriska åtgärder för att motverka förluster, förstörelse, åtkomst, ändringar och spridning av dina uppgifter genom obehörig åtkomst. Du ansvarar för att hålla dina lösenord och kontouppgifter hemliga och stänga webbläsarfönstret när du har avslutat kommunikationen med oss. Detta är särskilt viktigt om du delar din dator med andra.

Om du använder dig av direkt överföring som betalningsmetod, kommer alla dina uppgifter att överföras via en SSL-krypterad förbindelse. Med PIN-kod godkänner du överföringen, så att banken kan utföra transaktionen. Vi registrerar inte PIN-koden. Vi lagrar inte heller personuppgifter från dina kontoutskrifter. Leverantören skickar överföringsformuläret i krypterad form direkt till banken.

IV.Kontrollerar vi din kreditvärdighet?

Om du handlar mot faktura, kommer all nödvändig information för genomförande av betalningen att skickas till Klarna AB (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Informationen skickas till en kreditbyrå för att undersöka kreditvärdigheten och ansvarsrisken.

För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Klarna Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna säkerställa din identitet. Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning. Klarna Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att förifylla adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Du kan enkelt undvika att den godkända adressen förifylls genom att välja att tillämpa en PIN-kod. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress. Du kan motsätta dig denna värdering i framtiden. Du hittar mer information på internetsidorna till våra leverantörer av betalningstjänster.

Vid prövning av din kreditvärdighet enligt ovan, gäller Klarnas personuppgiftspolicy. Vid betalning via Klarna och PayPal, gäller respektive bolags personuppgiftspolicy.

Klarnas personuppgiftspolicy: http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/en_gb/privacy

PayPals personuppgiftspolicy: https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/ua/privacy-full

V. Vad samtycker du till?

Nedan ger vi en översikt av det samtyckesbestämmelse som finns på vår webbplats och de  behandlingar som kräver ditt samtycke enligt personuppgiftslagen. Som ett samtycke betraktas varje slag av frivillig, särskild och otvetydig viljeyttring genom vilken den registrerade, efter att ha fått information, godtar behandling av personuppgifter som rör honom eller henne. Kunden ska aktivt bekräfta samtycket.

[Jag godkänner att personuppgifter (namn, adress, e-mail, telefonnumer) och användningsuppgifter (användarnamn, lösenord) sparas i en kunddatabas vid skapandet av ett kundkonto. Detta gör det möjlgit för mig att för framtida inköp logga in med användarnamn och lösenord och beställa utan att behöva ange mina uppgifter igen.

Jag har läst och förstått dataskyddsinformationen.]

Kontoöppning

När du öppnar ett kundkonto hos oss, ger du oss följande samtycke:

«Jag har öppnat ett kundkonto och tillåter att kontoinformation (namn, adress, e-post, telefonnummer, och med särskild tillåtelse: bankinformation) samt användaruppgifter (användarnamn, lösenord) registreras i en kunddatabas. På detta sätt kan jag vid senare köp registrera mig med användarnamn och lösenord utan att behöva fylla i alla mina uppgifter på nytt.»

VI. Personuppgiftsombud

Vi har utsett ett så kallat personuppgiftsombud, som har till uppgift att se till att vår behandling av personuppgifter är korrekt och förenlig med gällande regler. Personuppgiftsombudet har vidare till uppgift att hjälpa kunder att få felaktigt registrerade uppgifter rättade. För att komma i kontakt med personuppgiftsombudet kan du ringa [+46 8 446 850 68] eller skicka e-post till [personuppgiftsombud@lamp24.se].

VII. Personuppgiftsansvarig

Lampenwelt GmbH

[Seelbüde 13, 36110 Schlitz, +46 (0) 8-44 685 068, info@lamp24.se, DE 815 559 897]

200 kr rabatt på all utomhusbelysning!

Denna webbplats använder kakor (cookies) för statistik anpassat innehåll och annonser. Läs mer...>>