Halogen Markinbyggnadslampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Inbyggda markspots för utomhusbruk IP65/ 67/ 68

  Tomtbelysning med ökat fuktighetsskydd

  jos led rund markspot

  Vad betyder IP 65/ 67/ 68?

  Inbyggda markspots med IP65, 67 och 68 är dammtäta och ger ett ökat skydd mot inträngande fukt.

  IP65-klassificeringen innebär att enheten är skyddad mot stänkvatten, och IP67 ger skydd mot tillfällig nedsänkning i vatten. Således är den sistnämnda också lämplig för inbyggnad vid infarter, som under kortare perioder kan stå under vatten vid starkt regn.

  Lampor med IP68 är vattenresistenta och tål permanent nedsänkning i vatten. De används bland annat i vattenobjekt som pooler etc. Mycket viktigt att beakta är dock det maximalt tillåtna vattendjupet för lampan. Markspots med IP68-certifiering kan således vara avsedda för användning på 10 m, 2 m eller även bara 0,5 m djup. Den respektive informationen hittar du i produktbeskrivningen.

  Kan man köra över markspots för utomhusbruk?

  Om markspots t.ex. integreras vid gårdsinfarter, måste man kunna köra på dem. Se den respektive produktbeskrivningen för information om lampan överhuvudtaget kan köras på och dess maximala viktbelastningsgräns. En markspot kan t.ex. vara anpassad för belastning på upp till 500 kg eller 1,5 ton.

  gramos rund markspot
  golvinbyggnadslampa bartosz

  Vilken typ av ljuskälla används i en markspot för utomhusbruk?

  De flesta markspots har ett uttag för reflektorlampor, t.ex. GU10 eller GU5.3 / MR16. För de här uttagen är som regel moderna LED-ljuskällor avsedda, vilka också är ett bra val för markspots. De är mycket energieffektiva och kräver nästan inget underhåll, eftersom den långa livslängden gör att ljuskällan sällan behöver bytas. Det finns dessutom modeller med fast inbyggda LED-ljuskällor, t.ex. högkvalitativa Cree LED-lampor.

  Behöver du en konsultation om temat markspots eller har du någon annan fråga om lampor och belysning? Då hjälper vår kundtjänst gärna till: till kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.