Endast

Extra rabatt: 11 % från 1199 kr | 14 % från 1899 kr - på nästan allt

Tak- och pendellampor upp till -65 %

Design vägglampor

Filtrera och sortera
Filtrera och sortera 0
Sortering Bästsäljare
Färg
Stil
Rum
Material
Pris
Använd
Varumärke
Dimbar
Kapslingsklass
Med strömbrytare
Lampfattning
LED
Form
Skyddsklass
Made in Germany
LED fastmonterat
Antal ljuskällor
Ljustemperatur (Urval)
Inklusive ljuskälla
Fjärrkontroll
Rörelsedetektor
Är justerbar på höjden
Batteridriven
Höjd (i cm)
Använd
Utskjutning (i cm)
Använd
Bredd ( i cm)
Använd
Watt
Använd
2 257 produkter
Filter
18 770,87 kr
18 179,00 kr
8 016,25 kr
10 268,75 kr
7 208,00 kr
6 413,00 kr
4 889,25 kr
21 999,00 kr
4 219,95 kr
5 644,49 kr
6 951,50 kr
Rek. pris - 10%
Rek. pris 7 724,75 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
6 161,25 kr
3 405,25 kr
7 009,25 kr
5 485,50 kr
9 836,25 kr
Rek. pris - 5%
Rek. pris 10 355,04 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
3 246,25 kr
3 512,57 kr
4 549,00 kr
3 993,55 kr
4 532,82 kr
6 625,00 kr
3 551,89 kr
2 265,49 kr
Rek. pris - 10%
Rek. pris 2 517,50 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
15 847,00 kr
6 599,00 kr
3 842,50 kr
7 399,00 kr
5 922,75 kr
4 054,50 kr
2 517,50 kr
18 179,00 kr
1 921,25 kr
7 208,00 kr
3 099,00 kr
15 847,00 kr
4 249,00 kr
4 624,25 kr
1 899,00 kr
4 960,24 kr
Rek. pris - 10%
Rek. pris 5 511,99 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
6 227,50 kr
2 772,43 kr
Sida

Designvägglampor:

Trollbunden av klassiker och kreativa belysningslösningar

Håll ögonen öppna när du väljer din designvägglampa! Aldrig förr har vägglampor funnits i lika många formgivningar som idag. Det beror så klart också på att vi kan blicka tillbaka på en lång designhistoria och många klassiker är lika populära nu som för hundra år sedan. En sådan klassiker är t.ex. Wagenfeld-bordslampan från Tecnolumen.

Det beror även på att ljustekniken har utvecklats, vilket förde med sig ett hav av nya möjligheter. Och med ny ljusteknik menar vi inte energisparlampor. Vi tänker ett steg längre – du kan nog räkna ut det själv: lysdioder.

Ta reda på varför ljustekniken är så pass populär bland formgivarna. Lär dig mer om olika stilar. Upptäck riktiga lampklassiker. Allt här hos oss på lamp24.se.

Varför finns det så pass många designvägglampor med lysdioder?

design vägglampor

En fattning med en ljuskälla i centrum (eller ibland mindre centralt) och en stomme som konstrueras runt denna: så såg lampformgivningar oftast ut förr i tiden. Lite förenklat uttryckt förstås.

När lysdioderna kom, förändrades detta tillvägagångssätt markant. ”Tidigare var vi bundna av glödlampan och tvungna till att bygga runt den”, förklarar Gigi Ranica, grundläggare och formgivare hos Knikerboker, i en intervju med Lampenwelt. ”Nu utvecklar man först lampan och lysdioderna sätter man i till sist.”

Vad är det som har förändrats? Bland annat finns det fördelarna som denna ljusteknik för med sig för konsumenten, som en lägre energiförbrukning, längre livslängd och vackert ljus. Men det är inte dessa fördelar vi ska prata om nu.

För formgivarna innebär lysdioden frihet vad gäller designen, i och med att ljustekniken är så pass kompakt. Varje lampdesigner kan utveckla precis den vägglampan han eller hon har tänkt sig. LED-tekniken integreras i alla formgivningar nästan som om den vore osynlig. Inte vad gäller ljusstyrkan förstås, utan bara glaskolvens storlek som man kan ana någonstans i eller på lampan.

Det gör det inte bara ”mycket enklare” att formge med lysdioder, enligt Gigi Ranica, utan också stilfullt, modernt och nästan futuristiskt. Helt enkelt precis som formgivarna vill ha det.

Vilken designvägglampa passar i vilket rum?

design vägglampor

Sovrummet

Designvägglampor är till för att visas fram. Och det är trots allt bara några få utvalda personer som har tillgång till ditt sovrum. Dig inklusive! Men du vill nog ändå inte ha ett tråkigt sovrum, utan ett rum, där du kan dra dig tillbaka och koppla av och kanske till och med lyxa till det lite.

Är du en designkonnässör vill du nog inte heller ha en vanliga tak- eller nattduksbordslampa i ditt sovrum, utan orientaliska lyktor från By Rydéns, en modern designvägglampa från Fontana Arte eller en konstnärlig design från de Majo.

Vardagsrummet

I vardagsrummet är det fritt fram att imponera på gästerna och visa fram din designvägglampa från Northern, Ingo Maurer eller också Swarovski. Vardagsrummet är ett prestigefyllt rum,

men i slutändan är det också bara ett rum där du sitter i din lädersoffa eller läser i fåtöljen. Bra belysning i rummet är alltså ett måste. Allt beroende på vad du brukar att göra i ditt vardagsrum.

En dimbar vägglampa kan vara praktisk här. Orkar du inte att också behöva montera en extern dimmer, rekommenderar vi en modern EasyDim-lampa som kan dimras via en vanlig väggbrytare. Hela tekniken integrerades nämligen i lampan. Det är också en sorts modern formgivning!

design vägglampor
design vägglampor

Hallen/trapphuset

Stilfullt utseende, modern teknik – den perfekta kombon i hallen! Det får du med en designvägglampa som du kombinerar med en rörelsesensor. På så sätt belyses t.ex. trappan alltid, när någon går i den. Bara då.

Varför, undrar du? Två ord: Mer säkerhet (det är nämligen inte alla som orkar att tända ljuset för att bara gå uppför eller nedför trappan). Dessutom sparar du energi och sliter mindre på ljuskällan.

På tal om ljuskällor: Vilka ljuskällor är bäst att använda i designvägglampor (och alla andra lampor)? Lysdioder! Det gäller även lampor med rörelsesensor. Den fantastiska tekniken ger nämligen 100 % ljusstyrka direkt.

Badrummet

Badrummet är lite av en utmaning för alla formgivare. Det finns många föreskrifter för badrumslampor angående skyddet mot fukt och inträngande föremål.

Design för badrummet definieras därför oftast på ett annat sätt: Självaste ljuset är designelementet. Till exempel med LED-strips som belyser spegeln effektfullt och färgglatt. Eller smarta ljuskällor som enkelt kan förvandlas från praktisk belysning för att sminka eller raka sig till avslappnande belysning i en lilla nyans. Kanske föredrar du pulserande ljus för att slappna av i badkaret.

design vägglampor

I vilka stilar finns det designvägglampor?

Föreställ dig att du skulle vara en formgivare. Du har alla möjligheter i världen att skapa precis den vägglampa som du vill ha. Skulle du så låta dig begränsas av bara en stil? Knappast. Det gör inte heller (de flesta) designföretagen. Även företag som Masiero utvecklar numera lampor som kombinerar olika stilar. I detta fall klassisk och modern. ”The classic a bit more modern, the modern a bit more classic”, säger Enrico Maria Masiero, när vi pratade med honom i en intervju om det. Formgivarna har dock ännu större friheter idag – inte minst tack vare lysdioderna.

Det är inte helt lätt att behålla överblicken över detta hav av kreativa lösningar. Man skulle kunna försöka att t.ex. definiera italiensk design, som kombinerar extravagans och klassik, men samtidigt värdesätter hantverkstraditioner. Hur en formgivare förverkligar detta varierar från produkt till produkt: ibland gyllene, ibland vitt, lekfullt eller modernt.

Nordiska formgivningar är mindre benägen att experimentera, men skapar istället jordnära designer med mycket trä och främst funktionella drag. Den som nu tror att detta innebär att formgivningarna är mindre kreativa kunde inte ha mer fel!

Det finns alltså massor av stilar att välja mellan, när man är på jakt efter en designvägglampa. Det är bara fantasin som sätter gränser och inte utbudet.

design vägglampor
design vägglampor
design vägglampor

Vilka designklassiker av kända designföretag finns det?

Vissa formgivningar har så klart med åren fått en speciell status: statusen av en klassiker! Några lampor har varit lika populära sedan de först lanserades – Tolomeo från Artemide är ett exempel på detta. Andra har blivit populära igen, eftersom lampans ursprungliga egenskaper har blivit trendiga och moderna igen. Sådana lampor är t.ex. Bauhaus-lampor som Wagenfeld-bordslampan. Nordiska klassiker finns t.ex. av det världskända märket Louis Poulsen. Vissa klassiker gav upphov till en helt ny lampkategori, när de först lanserades – Arco från FLOS som lanserades 1962 är en sådan lampa. Företag som KARE skapar gång på gång nya spännande lampkreationer som snabbt får statusen av att vara något av moderna klassiker.

Designlampor till väggen, taket eller eluttaget: Här hittar du kreativa världar som du gång på gång kan gå på upptäcktsresa i!

design vägglampor
design vägglampor
design vägglampor
Visa mer Visa mindre

De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.

© 2024 Lampenwelt GmbH