»Takfläktar

Takfläktar


304 Artikel

Sortering:


50 kr rabatt - alla LED- og solcellslampor!
HIGHLIGHTS
Speciell takfläkt Jerry, 5 ljuskällor
2 905,90 kr −10 %
2 593,90 kr
Specialpris giltigt fr.o.m. 2017-02-21
Takfläkt Azalea med vacker belysning
2 126,90 kr −8 %
1 945,90 kr
Specialpris giltigt fr.o.m. 2017-02-21
FORMENTERA takfläkt med fjärrkontroll
6 265,90 kr −15 %
5 318,90 kr
Specialpris giltigt fr.o.m. 2017-03-17
Cyclone-takfläkt i elegant svart
1 478,90 kr −12 %
1 296,90 kr
Specialpris giltigt fr.o.m. 2016-05-12

Du har tidigare tittat på...

Takfläktar för drift under sommar och vinter

En takfläkt är det ideala verktyget för att jämnt fördela luften i ett rum. De har inte bara en kylande verkan under sommaren. De har också under vintern en positiv inverkan på energiförbrukningen. Genom att försätta fläkten i vinterdrift driver man ner den varma luften och på så sätt förbrukar man totalt sätt mindre mängd energi för uppvärmning av huset.

De flesta takfläktar har därmed en omkopplare så att man kan växla mellan sommardrift och vinterdrift.

Utan takfläkt stiger den varma luften uppåt och den kalla luften stannar längs med golvet och därmed blir det kallt om fötterna och varmt om huvudet. Ju större ett rum är desto större är denna effekt. Genom att använda sig av en takfläkt kan man driva ner den varma luften som samlats i taket. På detta sätt uppnår man en mer angenäm rumstemperatur och man kan spara upp till 30% energi.

Om man till exempel har en kamin hemma kan man genom att använda sig av en takfläkt jämnt fördela luften få en behaglig temperatur och ett gott klimat i hemmet.

Lamp24.se har ett stort sortiment av takfläktar med olika typer av belysning. Vidare kan ni hitta fläktar med klassisk eller modern design i olika storlekar och i olika prisklasser.

Många takfläktar är försedda med två dragsnören. Den ena använder man för att stänga av och sätta på fläkten. Den andra dragstöret reglerar takfläktens tre olika hastigheter och varje gång som man drar i snöret ökar respektive minskar hastigheten. Många av våra takfläktar kan också styras via en fjärrkontroll som reglerar hastigheten och ljuset. Som tillval finns oftast förlängningsstänger och väggströmbrytare att tillgå.

Styla hemmet med rätt val av takfläkt

Takfläktar är också dekorationsobjekt som förutom att de skapar ett hälsosam klimat samtidigt sparar energi och bidrar till hemmets inredningstil. När takfläkten är försatt i sommardrift sörjer den för att luften i rummet fördelas jämnt. Naturligtvis kyler inte en fläkt ner luften men genom att skapa en optimal strömning ger den en känsla av att den kyler luften. Om du har frågor angående våra fläktar så står vi till ditt förfogande och bistår dig gärna med tips och råd.

Dina fördelar på Lamp24.se

Denna webbplats använder kakor (cookies) för statistik anpassat innehåll och annonser. Läs mer...>>